tirsdag 2. juni 2009

Fredens Gud gir fred i hjertet (del2)

rom 14.17 For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 18 Den som tjener Kristus på denne måten, er til glede for Gud og blir respektert av mennesker.

Jeg har tatt utgangspunkt i dette skriftsted fordi Paulus sier at Guds rike består av disse tre element dvs. rettferdighet , fred og glede i den hellige ånd.

En av de titlene Paulus bruker om Gud er denne..

2.tess.5.23 Må han, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og kropp bli bevart uskadet, så dere ikke kan klandres for noe når vår Herre Jesus Kristus kommer. Trofast er han som kaller dere til dette. Han skal også fullføre det.

Fredens Gud , dette er viktig å få med seg for fred er noe som ligger faderen tungt på hjertet, du kan være sikker på at der det er uorden og ufred er ikke Gud tilstede, men en annen som liker å stelle til ufred..
Jeg har vært på møter med mye åndelig aktivitet og uorden, og menneskene har sagt at dette er DHÅ men er det slik vår herre går frem blandt sine barn ?
Man finner ingen plass i skriften hvor det er uorden om Gud får sin vilje..

Gud kan skape forvirring blant dem som er hans fiender, for å beskytte sine barn skapte han forvirring slik at mobben i sodoma ikke fant fram til døren til Lot..
1.mos.19.10 Da strakte mennene hånden ut, tok Lot inn til seg i huset og stengte døren.
Så forvirret de synet på mennene utenfor døren, både på små og store; hvor mye de strevde, fant de ikke døren.

2.mos.14.24 Men tidlig om morgenen så Herren ned på egypterhæren fra ild- og skystøtten og skapte forvirring blant dem. 25 Han slo hjulene av vognene deres, så det var tungt for dem å komme seg fram. Da sa egypterne: «La oss flykte for Israel! Herren strider for dem mot egypterne.»

Så forvirring og ufred er ikke noe herren gir sine barn, men hans fiender kan bli forvirret i sin synd..
Jesus snakker om en fred som skal følge dem som tror på hans navn..

joh.14.27 Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Så den fred vi har fått i hjertet er ikke av verden, men en himmelsk fred, og grunnen gir også Jesus , dvs at hjertet ikke skal bli grepet av angst og motløshet... men hvordan virker denne freden?

jak.3.17 Men visdommen ovenfra er først og fremst ren, dernest er den fredselskende, forsonlig og føyelig, rik på barmhjertighet og gode frukter, upartisk og uten hykleri. Og rettferdigheten er en frukt som blir sådd i fred og vokser fram for dem som skaper fred.

Dette skriftsted gir mange hentydninger på hvordan freden skal virke i dem som er født av herren...
Den kommer ned som en visdom som er ren og fredselskende..dvs. at ønsket om fred ligger i bunn i alt vi gjør, det betyr også at en som elsker herren ikke har voldelig adferd..
Dernest er den rik på barmhjertighet og gode frukter...hvordan vil dette slå ut i det virkelige liv? Kanskje at man tåler å bli motsagt selv om andre lyver på deg , du velsigner fremfor å forbanne, du tåler urett begått mot deg selv og tar ikke hevn.


Jakob sier rettferdighten er en frukt (dvs en gjerning) som blir sådd i fred og den vokser frem (som ett resultat) gjennom dem som skaper fred..
Vanskelig? Iallefall sier jesus dette..

matt.5.9 Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn.

Ingenting av dette er lett av egen kraft så derfor har herren lovet at vi skal få fred av ufortjent nåde fra himmelen en himmelsk fred som fyller hjertet ,og som flyter frem når man gjør rettferds frukt av hjertet..

fil 4.7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

Det er viktig å få med seg at verdens fred er ikke det samme som himmelsk fred, mange søker den jordiske fred og tror at veien til herren går gjennom denne.
De søker fred gjennom verdens metoder som bygger på toleranse og kompromisser, den himmelske fred kan ikke bygges på en slik grunnmur..
I verden viser man kjærlighet når man kompromisser og forteller halvsannheter for å ikke såre noen følelser..

Den himmelske freden går gjennom kompromisløst å følge faderens vilje og kompromisløst peke på hans sunne lære, denne himmelske fred kan man kun få gjennom å helhjertet følger i herren Jesu fotspor..
for så å å gradvis miste seg selv..

kol.1.19
For i ham ville Gud la hele sin fylde ta bolig, og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden, og det som er i himmelen, da han skapte fred ved hans blod på korset.

Guds fred..

Neste del tar for seg gleden i herren.. som også er en hjertefrukt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar