mandag 5. mai 2008

Ånd 1

(Fortsettelse fra "Sjelen")


Ånd er ett litt sånt udefinerbar form…de fleste forbinder ånd med, med negative opplevelser som onde ånder gjenferd spøkelser osv…

Ånd kan deles inn i to hovedgrupper …de gode underlagt Gud …de onde underlagt den falne engelen også kalt djevelen.

joh.4.24 Gud er ånd, og den som tilber ham, må tilbe i ånd og sannhet.

1.kor.15.45-46 Det første mennesket, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige.

Gud er ånd…for å tilbe ham må man tilbe ham i ånd og sannhet

Slik menneskene er i seg selv søker de ikke det åndelige…vi søker det jordiske derfor må menneskene for å få kontakt med sin åndelige far fødes påny…

Joh.3.5-8 Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan ikke komme inn i Guds rike. Det som er født av kjøtt, er kjøtt, men det som er født av Ånden, er ånd. Undre deg ikke over at jeg sa til deg: 'Dere må bli født på ny.' Vinden blåser dit den vil, du hører den suser, men du vet ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Slik er det med hver den som er født av Ånden.

Den som blir frelst og tar i mot frelsen blir født påny dvs. at man får en pånyfødt ånd fra Gud. DHÅ som skal tar bolig i vår ånd være vår rettleder og også vår pant på at vi har mottatt frelsen.

2.kor5.5 Den som har gjort oss i stand til nettopp dette, er Gud, som har gitt oss Ånden som pant. Joh 16.13-14 Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme. 14 Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere.

Ånden er altså nødvendig for å kunne kommunisere med det det åndelige plan…det er derfor uhyre viktig å forstå at uten ånden som pant ihjertet er du fortapt…å si noe annet vil være løgn.

Djevelen har mange navn en av de mest kjente er løgnens far….djevelen er ånd dvs. han er evig… Mye tyder på at han hadde en høy stilling hos Gud før han falt…det står at han fikk med seg 1/3 av englene som var i himmelen….

Djevelen hvorfor falt han?

Jes.14. 12-16 Å, at du er falt fra himmelen, du morgenstjerne, morgenrødens sønn!
At du er slengt til jorden,du som seiret over folkeslag!
Det var du som sa med deg selv «Til himmelen vil jeg stige opp;høyt over Guds stjerner reiser jeg min trone.
Jeg tar plass på tingfjellet lengst i nord.
Jeg vil stige opp over de høye skyerog gjøre meg lik Den Høyeste.»
Nei, til dødsriket er du støtt ned, lengst ned i den dype hulen.

Hvem fikk djevelen med seg i opprøret mot Gud ?

åp 12.3 Også et annet tegn viste seg på himmelen, en stor, ildrød drage med sju hoder og ti horn. På hodene hadde den sju kroner. Halen rev ned en tredjedel av stjernene på himmelen og kastet dem ned på jorden. Dragen stilte seg foran kvinnen som skulle føde, for å sluke barnet så snart det var født. Da fødte hun et guttebarn som en gang skal styre alle folkeslag med jernstav. Og barnet ble rykket opp til Gud, til hans trone. Men kvinnen rømte ut i ødemarken, til et sted som Gud hadde gjort i stand, og der skulle hun i 1260 dager få den maten hun trengte.
Da brøt det ut en krig i himmelen: Mikael og englene hans gikk til krig mot dragen. Dragen kjempet sammen med englene sine, men de ble overvunnet, og det fantes ikke lenger plass for dem i himmelen. Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan og som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og englene hans ble kastet ned sammen med ham.

Dette skriftstedet taler fortid hopper over flere tidepoker …..for djevelen ble kastet til jorden…Halen som rev ned stjernene og kastet dem ned på jorden kan tyde på den tredjedel av englene som ble med djevelen i opprøret…dernest hopper det til Jesu fødsel hvor djevelen vha. Kong Herodes stod klar til å drepe Jesus ved hans komme , kvinnen fikk ett bud fra Gud om å rømme og rømte ned til Egypt , mens Herodes gjorde sin udåd, å drepe alle barn fra 2år og yngre. Gud tok seg av Jesu familie mens de var i Egypt 1260 dager tilsvarer ca. 3,5 år.

Deretter hopper det tilbake til kampen i himmelen hvor erkeengelen Mickael er i kamp mot djevelen og hans engler…denne taper djevelen og han blir kastet ned på jorden sammen med sine engler…det står ingenting om denne kampen foregikk før eller etter skapelsen, men det kan tyde på at det var samtidig eller litt i etterkant….i allefall var han der når Adam og Eva var der…

Djevelen var kastet ned på jorden av Gud på denne jorden hadde han ingen autoritet…for den hadde Gud gitt til Adam….Adam hadde nøkkelen til jorden. Adam var en levende sjel og ikke ånd , djevelen var en ånd (engel)…for å fravriste Adam herredømme på jorden måtte han få Adam til å synde, for djevelen visste at Gud ikke kunne tilgi synd…den historien er kjent for de flest av oss …

Djevelen fravristet Adam herredømme på jorden samtidig rammet han Gud på det groveste… de han elsket høyest hadde djevelen klart å lure slik at de ikke lenger var hans…djevelen ble denne verdens fyrste, menneskene ble slaver under denne fyrsten…

Guds plan for å fravriste djevelen dette overtaket over menneskene går gjennom Jesus Kristus…Jesus måtte bli menneske for å ta tilbake det djevelen stjal…den første Adam måtte tåle en fristelse og falt…den andre Adam måtte prøves i alle prøvelser dvs. tusentalls…Jesus bestod alle disse med glans…og han ble "vårt" syndoffer

1.pet.3.18 For Kristus selv led for synder, én gang for alle, den rettferdige for urettferdige for å føre dere fram til Gud. Med kroppen døde han, men ved Ånden ble han gjort levende.

matt.4.8 -11 Så tok djevelen ham med seg opp på et meget høyt fjell og viste ham alle verdens riker og deres herlighet og sa: «Alt dette vil jeg gi deg dersom du faller ned og tilber meg.» Da sa Jesus til ham: «Bort fra meg, Satan! For det står skrevet: Herren din Gud skal du tilbe og ham alene skal du tjene.» Da forlot djevelen ham, og se, engler kom og tjente ham

Jesus blir fristet og tilbudt alle verdens riker om han tilber Jesus…..Jesus takker nei for han vil heller han vil heller ha ære fra sin evige far…

Hva har dette med ånd å gjøre? Alt vil jeg si for alt som skjer i den åndelige verden påvirker vårt liv her på jorden….den virkelige verden er egentlig den åndelige…Alt her på jorden er skyggeblider av det åndelige.

hebr.8.4-5 Hvis han hadde vært på jorden nå, hadde han ikke vært prest, for her er det andre som bærer fram offergavene etter loven. Men de gjør tjeneste i en helligdom som bare er en etterligning og en skygge av den himmelske. Det ser vi av ordet Moses fikk fra Gud da han skulle reise møteteltet: Se til at du gjør alt etter det forbildet som ble vist deg på fjellet. 4.mos.8.4 Lysestaken var laget av hamret gull, helt fra foten opp til kronen. Moses hadde laget den etter det forbildet Herren viste ham. matt.26.29 Jeg sier dere: Fra nå av skal jeg ikke drikke av denne vintreets frukt før den dagen jeg drikker den ny sammen med dere i min Fars rike.»
Disse skriftsteder er vist for at dere ikke skal tro at Det åndelige er noe diffust og flytende, det åndelige er det virkelige det jordiske er skyggebilder av det himmelske…

1..kor.15.49 På samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde.

Fortsettelse følger …

7 kommentarer:

  1. Hei igjen. Jeg lurte på det du skriver om Jesus. Bibelsitat: "Og barnet ble rykket opp til Gud, til hans trone. Men kvinnen rømte ut i ødemarken, til et sted som Gud hadde gjort i stand, og der skulle hun i 1260 dager få den maten hun trengte"

    Mener du at etter at Jesus ble født ble han rykket opp til Gud "i ånden", mens han mor Maria rømte med ham og Josef, for å berge livet? Er du sikker på at det er Jesus det er snakk om her?

    For det andre lurer jeg på, hvis det er Jesus, dette med "regjere med jernstav", er det da snakk om tusenårsriket etter Jesu gjenkomst? Etter de tusen år, er det da den nye himmel og jord kommer ned fra himmelen ("det nye Jerusalem)?

    SvarSlett
  2. i Joh. Åpb. 21,15 står det: "Ut av gapet spydde slangen vann som en elv etter kvinnen, for å rive henne bort i strømmen.16 Men jorden kom kvinnen til hjelp: Den åpnet munnen og slukte elven som dragen hadde spydd ut av gapet sitt.17 Dragen ble rasende på kvinnen og dro av sted for å føre krig mot de andre i hennes ætt, mot dem som følger Guds bud og holder fast på vitnesbyrdet om Jesus.18 Og den stilte seg på stranden ved havet."

    Du vet, bare fordi man er av samme slekt som Maria eller det jødiske folk, er man ikke lovt frelse av den grunn. Jesus hadde ingen barn. Abrahams ætt er jødene, og av hans ætt er vi blitt medlem ved troen på Jesus, selv om kanskje de fleste jøder ville si seg uenige i det, om man skal diskutere tro; kristendom og judaisme.
    Hvis Marias ætt er de som holder fast på vitnesbyrdet om Jesus... Vil du si at Abrahams ætt og Marias ætt er samme sak? Nei. De som følger Jesus i tykt og tynt på jorda, frelst av nåde uansett hvor gammel el. ung man er, skal en dag regjere med Kristus. Menigheten kalles Jesu brud, men her var det snakk om en kvinne. Maria anerkjente jo at hennes egen sønn var Guds Sønn og hun bøyde seg for ham i ydmykhet. Hun er ikke Guds kone eller vår "Hellige Mor", for vi har bare en Hellig Far. Jeg er ikke sikker på hvem denne kvinnen det er snakk om er, men jeg skjønner at han som skal regjere er Jesus.

    SvarSlett
  3. Kan det være at Gud ikke ville at Jesus skulle bli med sin mor (Josef var ikke hans far) til Egypt, siden det står i Jesaja 36:

    "v.5 Mener du virkelig at tomme ord er råd og styrke i krig? Hvem er det du stoler på, siden du har gjort opprør mot meg? 6 Du stoler på Egypt, den brukne rørstaven! Om noen støtter seg på den, trenger den inn i hånden hans og gjennomborer den. Slik er farao, kongen i Egypt, mot alle som stoler på ham."

    Du nevnte jo en gang tidligere, Geir Rune, at det er mulig at Jesus var en snartur oppe i himmelen, åndelig sett, på den tiden da han hadde stått opp fra de døde; etter at engelen hadde fjernet steinen foran graven og en av hans kvinnelige disipler var den første som så ham og hun prøvde å ta på ham mens han snakket til henne og han sa hun ikke måtte gjøre det, siden han ennå ikke hadde dratt opp til sin Far i himmelen. Som du nevnte - Jesus hadde etter oppstandelsen fra de døde allerede fått sin åndelige kropp, noe vi andre må vente på "til alt er overstått" og vår sjel i dødsriket på Abrahams fang blir ikledd vår åndelige kropp og evigheten med Gud begynner en gang i fremtiden, mens de sjeler som er i "ildavdelingen" av dødsriket også blir ikledd en åndelig kropp en gang, men den havner i Ildsjøen i evigheten. -

    Selv om han ba kvinnen ved graven ikke røre ved hans åndelige kropp som ennå ikke hadde vært hos Faderen, fikk likevel Tomas røve ved hans hånd, for å kjenne på hullet hvor naglene hadde vært spikret inn, så jeg spurte deg om dette og du sa det var mulig at Jesus hadde vært en tur opp til Faderen i ånden, før han møtte Tomas, tvileren - for hvis ikke kunne ikke heller Tomas ha rørt ved ham. Jesus hadde jo på det tidspunkt en slags åndelig, fysisk påtakelig skikkelse, ånd man kunne røre ved, så han var ikke bare en "sky", selv om han gikk gjennom veggen/døren da han viste seg for disiplene. Hans kropp var både fysisk og åndelig, etter oppstandelsen, lik den vi i evigheten får, uansett hvor vi havner.

    Det står jo klart og tydelig at Jesus ble født som et menneske likt oss, på alle måter - men var likevel Guds sønn. Han var Guds sønn, men var født med en fysisk kropp. Om det virkelig er Jesus det er snakk om her, er det mulig at Gud på en merkelig måte oppbevarte Jesusbarnet hos seg for å berge ham, mens Maria og Josef dro ned til Egypt og at han på en måte hadde en åndelig kropp, allerede som baby? Du vet profeten Elia og Moses ble også rykket opp (Elia i Guds ildvogn, mens Moses fant de ikke, engelen voktet hans bein, og Moses og Elia viste seg for disiplene, men her var det ikke snakk om gjenferd. - De kommer en dag til å vise seg igjen på jorden, men de er unntaket som bekrefter regelen. Ellers har du profeten Samuel som mediumet mante frem, men kong Saul måtte dø pga sin "bestilling" av rådgivning fra det hinsidige.) Så Jesus ble løftet opp foran øynene på disiplene, slik Elia ble, foran etterfølgeren Elisja. Skjønner du hva jeg mener?

    SvarSlett
    Svar
    1. Runa sa : Jesus hadde jo på det tidspunkt en slags åndelig, fysisk påtakelig skikkelse, ånd man kunne røre ved, så han var ikke bare en "sky", selv om han gikk gjennom veggen/døren da han viste seg for disiplene. Hans kropp var både fysisk og åndelig, etter oppstandelsen, lik den vi i evigheten får, uansett hvor vi havner.

      ----------------------------------------

      Jesus hadde en helt klart fysisk kropp både for de kvinner som traff ham i hagen etter hans oppstandelse, med dennne kropp skulle Jesus stige opp til himmelen for å motta all makt i himmel og jord etter sin enorme brad på golgata kors, noe som er bekrevet i detalj i daniel.

      dan.7.13 Jeg så i mine nattsyner, og se!
      – med himmelens skyer
      kom en som var lik en menneskesønn.
      Han gikk bort mot den som var gammel av dager
      og ble ført fram for ham.

      14 Han fikk herskermakt, ære og rike
      så alle folk og nasjoner og tungemål skal tjene ham.
      Hans herskermakt er en evig makt
      som ikke skal forgå.
      Hans rike går aldri til grunne.

      Når Jesus atter viste seg for apostlene etter å ha gått gjennom lukkede dører, så sier han til Thomas kom å kjenn på min åndelige fysiske kropp det er meg..mao har han på dette tidspunkt vært oppe hos faderen.

      Slett
  4. Runa sa : Mener du at etter at Jesus ble født ble han rykket opp til Gud "i ånden", mens han mor Maria rømte med ham og Josef, for å berge livet? Er du sikker på at det er Jesus det er snakk om her?

    Hei Runa , Barnet som ble rykket opp til Gud fader var nok Jesus etter sin fyllbyrdelse på korset, for tross alt er vi alle inkl. Jesus som barn i Guds øyne..

    Når det er sagt tror jeg at dette vers kan tolkes mangfoldig i og med at josef måtte ta Jesus og Maria med seg til egypt da kong Herodes stod dem etter livet..skrften sier at de var der nede i 3,5 år, eller 1260 dager, eller 42 måneder alt etter hvordan en regner.

    Om en ser på hva skriften sier om endetiden, så er det også tydelig at 3,5 år, eller 42 måneder står sentralt, og at kvinnen i dette tilfellet er menigheten, eller bruden..

    Bibelen bruker også bildet skjøgen om motsatsen til kvinnen/bruden, og skjøgens barn er i dette tilfellet den som omtales ved mange navn, men de mest vanlige er antikrist og den lovløse.
    Antikrist betyr på gresk psevdo-krist , på norsk vil det bety istdenfor kristus,og siden kristus betyr den salvede..

    Så er det tydelig at skjøgens sønn er er en som gir seg ut for å være den ekte, derfor sier Jesus se opp for den som sier..

    matt.24.23 Om noen da sier til dere: ‘Se, her er Messias’ eller: ‘Der er han’, så tro det ikke!

    SvarSlett
  5. Ja, jeg vet det er noen predianter som har profetier om at Jesus skulle vise seg på deres "crusade" og de reklamerte for det på forhånd. Det ble også sagt at Jesus gikk mellom benkeradene og de fikk det på film. I tillegg viste "Jesus" seg på veggen, man kan se opplevelsen på youtube, problemet er den dårlige bildekvaliteten. Hele salen så "Jesus" på veggen, men ikke hinn selv. Han sjøl, skulle det være, men han hadde jo allerede reklamert for det, så det var trasig om han gikk glipp av Jesu avbilde... (Lag dere ikke et bilde...) - og vi vet jo hvordan det står det skal være når Jesus kommer igjen. Ingen kommer til å gå glipp av det.

    Så du mener kristenheten er på en måte i "Egypt" nå, så lenge vi er i verden? Denne verdens fyrste er Satan, som Jesus allerede har avvæpnet. - Og så finnes det to kristenheter; den ene som holder seg til Kristus og den andre som er en hore, åndelig sett; leker at hun holder seg til Kristus, men er imot ham.

    SvarSlett
  6. Det eneste som ikke stemmer er at Satan var allerede på jorda, lenge, lenge før Jesus ble født. Satan var her allerede i Edens hage, hvor han fristet Adam og Eva. Men Jesus var jo her allerede da jorden ble skapt, han var ordet. (1. Mos. 1) og de jødiske skriftlærde prøvde jo å drepe ham da han sa:" Før Abraham var, var jeg."

    åp 12.3 Også et annet tegn viste seg på himmelen, en stor, ildrød drage med sju hoder og ti horn. På hodene hadde den sju kroner. Halen rev ned en tredjedel av stjernene på himmelen og kastet dem ned på jorden. Dragen stilte seg foran kvinnen som skulle føde, for å sluke barnet så snart det var født. Da fødte hun et guttebarn som en gang skal styre alle folkeslag med jernstav. Og barnet ble rykket opp til Gud, til hans trone. Men kvinnen rømte ut i ødemarken, til et sted som Gud hadde gjort i stand, og der skulle hun i 1260 dager få den maten hun trengte.
    Da brøt det ut en krig i himmelen: Mikael og englene hans gikk til krig mot dragen. Dragen kjempet sammen med englene sine, men de ble overvunnet, og det fantes ikke lenger plass for dem i himmelen. Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan og som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og englene hans ble kastet ned sammen med ham.

    *
    Så krigen da Satan (engelen Lucifer) og 1/3-del av Guds englehær ble kastet ned på jorden må ha skjedd mellom skapelsen av jorda og før Edens hage. - Men som kristne har så store problemer med å skjønne, så er 1 dag for Gud 1000 år for oss. Det er med andre ord noen "dager" mellom skapelsen av jorda og Edens hage. Han skapte jo mennesket til slutt, så innimellom der kræsjlandet den sataniske englehæren (Slangen, Satan) på jorda og styggen sjøl kveilet seg rundt et tre... :-)

    SvarSlett