mandag 5. mai 2008

Ånd 2

Det himmelske legeme….fortsettelse fra Ånd - del 1. Paulus sier i 1. kor 15.40 "Og det finnes himmelske kropper og jordiske kropper; de himmelske har én glans, de jordiske en annen."

Paulus sier her at de himmelske kropper er like håndfaste som våre jordiske kropper, men han tilfører at de har forskjellig glans…det sier seg selv skyggen kan aldri konkurrere med med virkeligheten.

Dvs. når solen skinner på vår jordiske kropp avtegnes ett skyggebilde av oss…våre jordiske kropp er ett skyggebilde av vår åndelige kropp… kopien kan aldri bli bedre en orginalen.

Hvordan ser denne kroppen ut?

1.kor.15.50-52 Men det sier jeg, søsken: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt.

Det står her "kjøtt" og blod skal ikke arve Guds rike…hva skal skje med kjøttet da når vi bli forvandlet i ett nu? Dette må være en åpenbar misforståelse….i vårt språk er kjøtt, kjøtt…men i eldre skrifter har de klart å skille mellom kjød og kjøtt…Kjød er den mennesklige natur, dvs syndens natur, denne skal ikke arve Guds rike…men kjøtt kan arve Guds rike.

Hva står vi da tilbake med , kjød og blod skal ikke arve Guds rike…arvesynden finnes i vårt blod, den blir overført fra far til barn… derfor skal blod ikke arve Guds rike.

Hebr.9.22-23 Etter loven blir jo nesten alt renset med blod, og uten at blod blir utøst, er det ingen som får tilgivelse. De jordiske etterligningene av det som er i himmelen, må altså renses på denne måten.

I blodet finnes nøkkelen for tilgivelsen i kristus…Jesus måtte bli menneske for å kunne utøse sitt blod over oss…på samme måte som ett lam i den gamle pakt ble smurt over folkets synder…på samme måte er jesu blod smurt over våre synder…

hebr..9.24-28 For Kristus gikk ikke inn i en helligdom som er gjort av menneskehånd og bare er et bilde av den sanne helligdommen. Han gikk inn i selve himmelen, og nå trer han fram for Guds ansikt for vår skyld. Han gikk heller ikke inn dit for å bære fram seg selv som offer flere ganger, slik øverstepresten år etter år trer inn i helligdommen med blod som ikke er hans eget. I så fall måtte han ha lidd mange ganger helt fra verdens grunnvoll ble lagt. Men nå har han åpenbart seg én gang for alle ved tidenes ende for å ta bort synden ved sitt offer. Slik alle mennesker må dø én gang og siden komme for dommen, slik er også Kristus ofret én gang for å bære syndene for de mange, og siden skal han for annen gang komme til syne, ikke for syndens skyld, men for å frelse dem som venter på ham.

Jesus har utøst sitt blod over oss…blodet er igjen på jorden…..som ett tegn på at syndene er sonet…det rant til jorden ved korset.

Etter 3 dager det ble han gjort levende igjen gjennom sitt legme…Jesus ble førstegrøden av de oppstandne…

1.kor.15.20 Men nå er jo Kristus stått opp fra de døde, som førstegrøden av dem som er sovnet inn. Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske.

Etter sin oppstandelse viste Jesus seg flere ganger, noen ganger slik at han var synlig som ett hvilket som helst menneske (eller delvis skult, men alltid gjennkjennelig)….

Det som viser at kjøtt arver guds rike er dette skriftstedet.

LUK.24.36-43 Mens de snakket om dette, sto Jesus selv midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!» De ble forferdet og redde, for de trodde de så en ånd. Men han sa til dem: «Hvorfor er dere grepet av angst, og hvorfor våkner tvilen i hjertet deres? Se på hendene og føttene mine; det er jeg. Ta på meg og se! En ånd har ikke kjøtt og bein, som dere ser at jeg har.» *Dermed viste han dem sine hender og føtter.† Da de i sin glede ennå ikke kunne tro, men bare undret seg, spurte han dem: «Har dere noe å spise her?» De ga ham et stykke stekt fisk, og han tok det og spiste mens de så på.

Først av alt her står Jesus i sin oppstandelseskropp…han sier at han ikke er en ånd (gjenferd er nok en mer rett oversettelse) han sier videre "kjøtt og ben" en vanlig betegnelse når man beskriver ett menneske er kjøtt og blod…( Jesus hadde utgydt sitt blod på korset). Jesus var altså gjenkjennelig og han bar de merkene som var påført ham ved korfestelsen. En annen sak som også er verd å merke seg er at han spiste…mao vi skal også spise og drikke med vår åndelige kropp. Mens de snakket stod Jesus plutselig iblandt dem…han er ikke avhengig av tid og rom.

joh.20.19-22 Det var om kvelden samme dag, den første dagen i uken. Av frykt for jødene hadde disiplene stengt dørene der de var samlet. Da kom Jesus; han sto midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!» Og da han hadde sagt det, viste han dem sine hender og sin side. Disiplene ble glade da de så Herren. Igjen sa Jesus til dem: «Fred være med dere! Som Far har sendt meg, sender jeg dere.» Så åndet han på dem og sa: «Ta imot Den hellige ånd.
Igjen stod jesus midt blandt dem dørene var stengt…Jesus var ikke bundet av naturlovene han bevegde seg fritt mellom dem og blandt dem…likevel kunne han tas på og puste…for som det står han åndet på dem og sa ta imot DHÅ…dette fordi den åndelige verden er like virkelig som vår, men vi kan ikke se den med vår blåtte øye og ingen ånd kan matrilisere seg uten tillatelse fra Gud…for jorden er gitt til de som er av jord

joh.20.26-29 Åtte dager senere var disiplene igjen samlet, og Tomas var sammen med dem. Da kom Jesus mens dørene var lukket. Han sto midt iblant dem og sa: «Fred være med dere.» Så sier han til Tomas: «Kom med fingeren din, se her er hendene mine. Kom med hånden din og stikk den i siden min. Og vær ikke vantro, men troende!» «Min Herre og min Gud!» sa Tomas. Jesus sier til ham: «Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser, og likevel tror.»

Samme mønster her Jesus kom gjennom materien slik bare ånder kan…likevel kan han tas på og kjennes. Han tilføyer noe særs viktig…"salige er de som ikke ser, men likevel tror" det å tro uten å se det er det vi som troende er kalt til å gjøre…å tro med hjerte…

Marc.16.19 Etter at Herren Jesus hadde talt med dem, ble han tatt opp til himmelen og satte seg ved Guds høyre hånd.

Og ved faderens høgre hånd sitter han fortsatt…som han sa til disipplene om jeg ikke går fra dere kommer ikke talsmannen…..

fortsettelse følger…

1 kommentar:

  1. Riktig. Det har jeg ikke tenkt på. Jesus spiste med den nye kroppen sin, men i Dommerne 13 ser du den engelen som viste seg for moren til Samson og fortalte henne at hun skulle få barn (Samson). De bød engelen mat, men han sa han ikke ville spise den, men de kunne ofre matoffer til Herren. Engelen fór opp i røyken, opp til Gud igjen. Han spiste ikke maten, men var i røyken til offermåltidet.

    http://www.bibel.no/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?query=khJJ60EUxSfdoFW0vIchJ3EirREf7adgqN6gQThqzX53mhmpRHZedbwtroTfK+BPRICgFfl7LYs=#.UGiQi5t7B-0

    SvarSlett