lørdag 7. juni 2008

Den siste tid...forførelse eller vekkelse ?

Det har vært mye fokus på latter-rain bevegelsen i det siste .
Jeg tenker spesielt på den såkalte vekkelsen til en predikant ved navn Todd Bentley, og i senere tid i mjøndalhallen v/Rodney Howard-Browne...
Jeg skal ikke trekke disse spesielt frem men den/de bevegelse de representerer.....

Latter-rain (siste dager regn) litt historie kilde(Geir Lie) http://www.refleks-publishing.com/Files/Latter%20Rain.pdf
Om William Branham som var en Jesus only kristen.... (Geir Lie) http://www.refleks-publishing.com/Files/Ikke-trinitariske%20pinseretninger%20i%20Norge.pdf

Sammenhenger mellom William Branham finnes både til Latter -rain bevegelsen og karismatiske bevegelse, Nardus i Norge har bånd til Branham.

Latter rain startet som en resturasjonsbevegelse som ett svar på at pinsevekkelsen var nær 50 år og begynte å stivne....og var i starten en bevegelse som hadde som mål å skape enhet etter... joh.17.21 Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg.

Bevegelsen har opphav ifra en kanadisk bibelskole og ble startet i 1948 ...William Branham ble en av de ledende i denne bevegelse...Branham hadde rik forbindelse med engler bla. wind of change og Emma som av Todd Bentley beskrives som en en ung kvinnelig engel som svever over gulvet.
De samme engler har vist seg for flere i Kansas city profety v. bla. /bob Jones http://www.bobjones.org/?zone=/unionactive/view_page.cfm&page=Prophetic20Words

Denne utstrakte åndeliggjøring av alt som har med Gud å gjøre har klare gnostiske trekk....
Gnostisk lære grovt sett bygger på en oppgradering av det åndelige og en nedgradering av det kjødlige...dvs at alt som har med kjødet å gjøre er uviktig, bla. er JDS - læren gnostisk, grunnet at Jesu offer i kjødet ikke var nok han måtte dø åndelig før det var godt nok...blodet er heller ikke godt nok av samme grunn.
Om man går dypt inn i denne materien er det skremmende, for den fjerner det fullkomne offer på på korstreet enkelt og greit...samtidig som det høres ånderlig ut...

Husk at enhver ånd som bekjenner at kristus kom i kjød er fra Gud...all gnostisk lære vil si det motsatte...

Når det gjelder Rodney Howard Browne er han kjent for å ha en bibelsk forkynnelse, men ubibelske manifestasjoner....han er opphav til latter-bevegelsen hvor mennesker helt ukontrollert ruller får spasmer , uler og brøler...alt til DHÅ`s ære...

Mange karismatikere venter en stor vekkelese i endetiden...utfra profeten Joels profeti om at ånden skal fall over alt kjød.....Da glemmer man en vesentlig sak at dette argumentet ble brukt alt i apg.2.17 av Peter...

Denne profetien var ikke spesifikk for endetiden slik enkelte karismatikere synes å tro, men peker på den utgytelse som skulle skje etter at Jesus var rykket opp til himmelen...han lovte disipplene at de ikke skulle være farløse, men at de skulle få ånden som skulle lære dem alt....denne åndutgytelse ble aktiv etter at Jesus sendte DHÅ ned fra himmlen og over alt kjød. Med alt kjød menes alle mennesker ikke bare konger og profeter i israels-folket.

Samtidig ble loven skrevet inn i hjertene...det kalles idag samvittighet.

Ang. den siste tid og det Jesus sa når disipplene spurte...var ikke oppløftende.....hør

matt.24.9 Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. 13 Men den som holder ut til enden, skal bli frelst.

Paulus sier.....
2.tess.2.2. La dere ikke så lett bringe ut av fatning, og bli ikke skremt, verken av åndsbudskap, av påstander eller av brev som sies å være fra oss, om at Herrens dag alt er kommet. 3 La ingen villede dere på noen måte! For først må frafallet komme og den lovløse vise seg, han som er fortapelsens sønn. 4 Han står imot og opphøyer seg over alt som kalles gud og helligdom. Ja, han tar sete i Guds tempel og utroper seg selv til gud. 5 Husker dere ikke at jeg sa dette da jeg var hos dere? 6 Dere vet hva som nå holder igjen, slik at han først åpenbarer seg når hans tid er inne. 7 Lovløsheten virker allerede med sin kraft, men i hemmelighet. For han som ennå holder igjen, må først bli ryddet av veien. 8 Da skal den lovløse åpenbare seg, han som Herren Jesus skal utrydde med pusten fra sin munn og tilintetgjøre den dagen han kommer i herlighet. 9 Når den lovløse kommer, har han sin kraft fra Satan og virker med stor makt og med under og falske tegn. 10 Med all slags urett forfører han dem som går fortapt, fordi de ikke ville elske sannheten så de kunne bli frelst. 11 Derfor sender Gud over dem en villfarelse som gjør at de tror løgnen.

Legg merke til vers 11....hvilken løgn skal de tro?
Herren gav meg ett svar på det i går kveld....løgnen er at mennesker skal tro at dette er en vekkelse fra Gud, mens det i virkeligheten er en gigantisk forførelse...dette har sammenheng med at mennesker i den siste tid gir blaffen i det som har med Gud å gjøre og søker underholdning og opplevelser.
Fremfor å søke frelse ved golgata korset vil de ha det som klør i øret.....

Om man ser i verden er det vanskelig å skille ufrelste fra frelste....er det ikke slik ?
Hva sa Paulus "skikk dere ikke likt verden" hva menes med det?
Å bli lik verden er å adoptere de skikker og vaner som er vanlig i den ugudelig verden....
Det som var moralsk forkastelig bare for få år siden er vanlig blant kristne idag.

BLI IKKE MED PÅ DETTE MORALSKE FORFALL...DET ER IKKE FRIHET Å SYNDE PÅ NÅDEN, men slaveri

Hold deg nær det enkle bibelske budskap det buskap som er så enkelt at selv ikke dåren skal fare vill.

Det enkle budskap som bygger på at kristus ble naglet til korset for din og min synd/skyld slik at vi kan stå uten en flekk innfor Guds trone....Dhå er oss gitt som en pant på frelsen og han er også vår hjelper slik han var Jesu hjelper da han vandret på Jorden.

Hold dere borte fra dem som har sannheter fra engler og en utagerende hellig ånd...mest sansynlig er det ett bedrag...DHÅ er en var og kraftfull skikkelse... Husk Paulus ord , kraften fullendes i svakhet...om jeget blir lik Jesus kan kraften fullendes ikke før...

Døperen Johannes sa han skal vokse jeg skal avta......Dette er helliggjørelsens hensikt å gjøre oss lik kristus, det blir man ikke ved å søke de jordiske ugudelige kanaler....Helliggjørelsen får man kun del av om man med ett helt hjerte søker herren Jesus kristus....

Søk dette fremfor under og tegn, la deg forvandle slik Paulus beskriver...

rom.12.1 Derfor formaner jeg dere ved Guds barmhjertighet, søsken: Bær kroppen fram som et levende og hellig offer til glede for Gud. Det skal være deres åndelige gudstjeneste. 2 Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.

2 kommentarer:

  1. Hei Geir Rune,

    Hei!

    Interessant blogg du har. Jeg vil bare kommentere noe av det du skriver:

    "Bevegelsen [Latter Rain -Red.] har opphav ifra en kanadisk bibelskole og ble startet i 1948 ...William Branham ble en av de ledende i denne bevegelse...

    Det er riktig at W.Branham anses for å være spydspissen eller "katalysatoren" i helbredelsesvekkelsen som fulgte pinsevekkelsen på 40-tallet.

    Dette var imidlertid ingen organisert bevegelse, men man så en vekkelse skje på tvers av kirkesamfunnene. Å si at Branham var lederen for bevegelsen kan derfor misforstås, da de fleste av helbredelsesevangelistene som fulgte i kjølvannet av Branham hadde sine egne programmer, tilhørte egne kirkesamfunn og førte sin egen lære uavhengig av Branham og andre.

    Du skriver videre:

    "Branham hadde rik forbindelse med engler bla. wind of change og Emma som av Todd Bentley beskrives som en en ung kvinnelig engel som svever over gulvet.

    Dette er feil. Branham trodde for det første ikke at engler var kvinnelige, og han har aldri nevnt noen engel ved navn Emma eller wind of change.

    Dette er vranglære fra Todd Bentley, en mann som på ingen måte kan sies å ha tatt over stafettpinnen etter Branham, verken læremessig eller stilmessig.

    SvarSlett
  2. Her er pakten jeg nevnte, skrevet av Michal Rachel Suissa; "Fatwaen som ingen har lest":
    http://www.frie-ytringer.com/2012/09/15/fatwaen-som-ingen-har-lest%e2%80%8f/

    SvarSlett