lørdag 5. desember 2009

Endens tid del 5

Jeg har i tidligere innlegg brukt Noah og Lot som eksempler på hvorden endetiden skal være, dette nettopp fordi Jesus selv sier at endetiden før hans andre komme skal være som på deres tid.

luk.17.26 Og som det var i Noahs dager, slik skal det også være i Menneskesønnens dager. 27 De spiste og drakk, giftet seg og ble giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken. Så kom storflommen og gjorde ende på dem alle. 28 På samme måte var det i Lots dager: De spiste og drakk, kjøpte og solgte, plantet og bygde. 29 Men den dagen da Lot gikk ut av Sodoma, regnet det ild og svovel fra himmelen og gjorde ende på dem alle. 30 Slik skal det også gå den dagen Menneskesønnen åpenbarer seg.

Om man har skriften for øyet og kun den så er det mye å lære om situasjonen før vannflommen og sodomas utslettelse.
Hovedgrunnen for utslettelsen var mennekers ondskap, og spesielt en var fremtredende, nemlig hovmod..vi vet selv hva som er best for oss.
Nettopp denne holdning beskriver Paulus også om endtidsmennesket.

2.tim.3.1 Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. 2 For da skal menneskene være selvopptatte og pengegriske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige og uten respekt for det hellige, 3 ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede, 4 svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser høyere enn de elsker Gud. 5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft.

Hovmod er det som legger grunnen for lovløsheten, fordi hovmodige menneker trenger ikke hjelp, det klare alt selv, men skriften har en helt annen fremstilling av mennesket.

1.kor.2.14 Men slik et menneske er i seg selv, tar det ikke imot det som hører Guds Ånd til. For ham er det uforstand, og han kan ikke fatte det; det kan bare bedømmes på åndelig vis.

Altså slik mennesket er i seg selv så kan vi ikke ta imot det som Gud vil lære oss, det er uforstand, det kan bare tolkes på ÅNDELIG vis.

Så kan en undres på hva som er åndelig vis, for det kan umulig være det som i dag går under åndelige fenomen, hvor selve opplevelesen er det viktige. Er det da å komme i henrykkelse og spå lykke og fremgang som er åndelig? Eller det å legge hendene på menneker for helbredelse?

Er ikke disse åndelige fenomen også slikt som fienden kan utføre?

Så om noe skal kunne bedømmes på åndelig vis så må det nødvendigvis innholde noe mer enn det verden opplever som åndelig.

2.tim.4.2
Forkynn Ordet, stå klar i tide og utide, overbevis, tal strengt, tal trøst! Gi ikke opp når du lærer dem! 3 For det skal komme en tid da folk ikke lenger kan tåle den sunne lære; men slik de finner det for godt, skal de ta seg lærere i mengdevis, for de vil ha det som klør i øret. 4 De skal vende sitt øre fra sannheten og holde seg til myter. 5 Men du må være nøktern i alt det du gjør. Ta på deg lidelse, gjør din gjerning som evangelist og fullfør din tjeneste.

En må utgå fra at de råd Paulus som gammel man gav ungdommen Timoteus var full av ånd. Når man titter nøye etter hva Paulus sier til Timoteus så vil man samtidig se ett mønster dvs. forskjellen på sunn åndelig lære og usunn åndelig lære..

1. Sunn åndelig lære innholder å være rede i tide og utide, overbevis tal strengt, tal trøst..og sist men ikke minst ikke gi opp, for det er den som holder ut som får seierskransen.
2. Usunn åndelig lære er slik Paulus sier det som faller oss mennesker behagelig og slikt som føles godt, og da passer selvsagt ikke ordet så godt inn da trengs åpenbaringer..de vil ha spektakulære tegn og under.

Paulus sier noe mer til Timoteus, man må også huske at det er Gudsmannen Paulus som sier dette.
Han sier ingenting om å søke det åndelige og spektakulære, men å være NØKTERN i ALT han gjør, dernest sier han TA på deg lidelse..
Det er lite glamor over det Paulus sier til Timoteus, for han vil at Timoteus skal lære av sannheten og ta itu med det som virkelig er vår oppgave her på jorden.
Det er nemlig ikke å søke åndelige fenomen og å dyrke det indre i våre liv, men å la ordet fra vår herre endre vår adferd slik at vi hater syndens gjerninger.

Det som er åndelighet om man følger skriften er å leve i lydighet til Guds lov som er innskrevet i hjertet og av hjertet elske å gjøre vår himmelske fars vilje..

Hva har da dette med endtiden å gjøre?
Mye vil jeg si, først og fremst tror jeg at endtiden vil være en tid med mye åndelig aktivitet, men uten den nøkternhet/sunnhet som Paulus peker på.
Dernest tror jeg at den åndelighet som Paulus peker hvor endring av adferd vil bli underordnet det å tilfredstille sine egne lyster..

Akkurat som Paulus sier De har Gudsfrykt i det ytre, men egne menneskelige lyster går foran å GJØRE Guds vilje.

Andre tegn som idag er ytterst synlig er dette..

luk.21.25
Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i larmen fra hav og brenninger.

Om man ser det klimahysteriet som idag råder rundt den såkalte drivhuseffekten, så kan man i aller høyeste grad bruke ord som angst og rådløshet, ett annet faktum er at antall jordskjelv og naturkatastofer har nær doblet seg siden 90-tallet.

Likevel ingeting av dette får mennekser til å vende seg til den som kunne gjort noe istedenfor forsøker mennekeheten å løse det på egenhånd gjennom globalt sammarbeid og mennesklige løsninger, man søker en enhet på tvers av raser og landegrenser.
Jeg tror det viktigste ett gudfryktig menneke kan gjøre i denne situasjon er å sette sin lit til at herren holder sin hånd over sine utvalgte..
Likevel er det likheter med Noas verden, for hans Ark gav advarsler om at det skulle komme en katastrofe, man kunne nok da ikke forstille seg at katstrofen skulle bli så stor..
Noah bygde jo på Arken i 100 år, før Gud dømte verden, og når katastrofen kom så kom den plutselig..

Jeg har lest flere bøker som beskriver tiden før vannflommen bla. av arkologen Jonatan Gray, som forteller om paradislignende tilstander i den første verden, om storvokste mennekser og dinosaurer som vokste seg til giganter i den overmåte frodige verden..
Det som også forundrer meg er at ingen i den nåværende verden tenker over hvorfor det er så enorme mengder med fossilt brensel som kull og olje.
Det er nemlig enorme mengder fossilt brensel som ligger lagret i grunnen over hele verden.
Ett eksempel som ble gitt i boken var at for å danne 1 m kull så måtte man ha 10 meter kompakt tremasse.

Noen av lagene er 90-100 meter det betyr at det må ha vært 1000 m med kompakt tremasse som har samlet seg og blitt begravd med 100 vis av meter med sedimeneter..
Svalbard er jo full av kull disse kullmassene finnes ikke i vulkansk stein men i sedimentere steinmasser..

Jo mer jeg leser av skriften er jeg viss på at livet på jorden ikke er eldre enn det bibelen sier at den er dvs ca. 6000 år, og alt tyder på at vi atter engang er ved ett viktig tidskille, dvs vi nærmer oss herrens dag..

Herrens dag er den dag herren Jesus skal komme i skyen og straffe antikrist og samme dag sette lenkene på djevelen i 1000 år..

La meg ta for meg noen skriftsteder som beskriver herrens dag..

matt.24.34 Da skal Menneskesønnens tegn vise seg på himmelen, da skal alle folk på jorden bryte ut i klagerop, og de skal se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med stor makt og herlighet. 31 Når basunen lyder, skal han sende ut sine engler, og de skal samle hans utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra den ene enden av himmelen til den andre.

1kor.15.52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet.

1.tess 4.16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.

åp.10.7 Men når den sjuende engelen lar sin basun lyde, i de dager skal Guds mysterium være fullført, slik han kunngjorde for sine tjenere profetene.»

åp.11.5 Den sjuende engelen blåste i basunen. Da hørtes det i himmelen røster som ropte høyt: «Herredømmet i verden tilhører nå vår Herre og hans Salvede, og han skal være konge i all evighet.»

Om man leser disse vers vil man se at det er ett ord som gjenntar seg , nemlig at den siste basun skal lyde..

På den dag blir herredømmet over jorden gitt til kongens konge og herrenes herre for at han skal herske til evig tid.
Samtidig skal englene dvs. høstfolkene høste inn grøden,dvs de frelste skal motta sin rettmessige arv, deres kropper skal forvandles og bli lik den kropp Jesus har i herligheten..

Antikrists hær som på den tiden befinner seg i nærheten av Jesusalem skal utslettes..

åp.19.11 Da så jeg himmelen åpen, og se: Der var en hvit hest! Han som red på den, heter «Trofast og Sannferdig», for han dømmer og kjemper rettferdig. 12 Hans øyne er som flammende ild, og på hodet har han mange kroner, og han bærer en innskrift med et navn som bare han selv kjenner. 13 Han er kledd i en kappe dyppet i blod, og hans navn er «Guds Ord». 14 Himmelens hærskarer følger ham på hvite hester, kledd i fint lin, hvitt og rent. 15 Og ut av hans munn går det et skarpt sverd; med det skal han slå folkene. Han skal styre dem med jernstav og tråkke vinpressen fylt av vredes-vin, av Guds, Den Allmektiges harme. 16 På kappen hans, ved hoften, står det skrevet et navn: Kongenes Konge og Herrenes Herre.17 Og jeg så en engel som stod i solen. Han ropte med høy røst til alle fuglene som flyr under himmelhvelvet: «Kom hit, kom sammen til Guds store gjestebud! 18 Dere skal få ete kjøtt av konger og hærførere og helter, kjøtt av hester og deres ryttere, kjøtt av alle mennesker, frie menn og slaver, små og store.»
19 Da så jeg dyret og jordens konger med sine hærer samlet til krig mot rytteren på hesten og hans hærskarer. 20 Men dyret ble grepet og sammen med det den falske profeten, han som gjorde under i dyrets tjeneste og med dem forførte alle som tok dyrets merke og tilbad bildet av det. Begge ble de kastet levende i ildsjøen som brenner med svovel. 21 De andre ble drept med sverdet som går ut av rytterens munn. Og alle fuglene spiste seg mette av deres kjøtt.

Men inntil denne dag , vil de utvalgte leve i trengsel , være forfulgt og dårlig likt i verden, for verden vil ikke høre sannheten de trives utmerket med sin behagelige løgn de har jo funnet sin messias, han som går under navnet psoudo-krist/antikrist.

Skriften sier at disse siste dager skal være så harde at om ikke de blir forkortet vil ingen bli frelst..

Men den som holder ut til enden skal bli frelst..dette må man be om kraft til hver eneste dag..






lørdag 28. november 2009

Endens tid del 4

Det er en tid siden jeg skrev sist, dette har mye å si at jeg ikke har kjent klarsignal fra herren om å gjøre det..

Mitt sterkeste ønske er å være lydig mot herren og hans ord både i ord og gjerning..
Derfor har jeg ventet på herren slik at det som skrives kan være salvet...

I de seneste uker har jeg kjent sterkt at jeg skal minne om tiden før opprykkelsen og hvilke tegn vi som oppriktige kristne skal se etter, og som alltid kommer mine kilder til å være skriften og den alene..

Dette innlegg kan godt leses løsrevet fra de andre endtidsinnleggene jeg har skrevet, men er ikke å anbefale..du finner dem her..

http://geirrune.blogspot.com/2009/05/endens-tid-del-1.html
http://geirrune.blogspot.com/2009/05/endens-tid-del-2.html
http://geirrune.blogspot.com/2009/05/endens-tid-del-3.html

Først det er uhyre viktig å tilnærme seg dette emnet med ydmykhet, for det har over årene blitt skapt mange falske forhåpninger om tid og rom, noe jeg ikke ønsker med dette innlegg..

Skriften sier to ting om endetiden som bør få oss til å stoppe opp og tenke..

Kjærligheten skal bli kald hos de fleste..og at lovløsheten skal ta overhånd..
Dette var ifølge Jesus ett av de klare tegn på at man levde i endetiden..
Så kan man selvsagt lure på hva som har blitt kjærlighetsløst og lovløst..
Verden har alltid vært løvløst og kjærlighetsløst , iallefall om man legger Guds ord som sannhetsvitne..

Skriften sier jak.4.4 Utro som dere er, vet dere ikke at vennskap med verden er fiendskap mot Gud? Den som vil være verdens venn, blir Guds fiende!

Så det å bli glad i/elske verden er det samme som å bli fiende med Gud..sterke ord?
Ja sannheten er den at man kan ikke elske to herrer , og om man elsker verden har man ikke kjærligheten til Gud boende i sitt indre..

Når Jesus sier dette at kjærligheten skal bli kald samsvarer det med påfølgende vers i matt. 24. 11Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste.

Dvs. at lovløsheten har sammenheng , med det falske profeter/lærere forkynner, det igjen vil føre til ett utvannet evangelie og tilhørende lovløshet..
Den sunne lære skal ikke lenger tåles og ett annet budskap skal forkynnes, ett budskap som bygger på løgn og halvsannheter..

Alle som lever idag kjenner den åndsmakt som idag er rådende, men ser den i alle sammenheng.
Det er bare å høre og se så vil man med letthet se hvem som er i fokus idag.

I allefall er det lite som tyder på at det finnes en allmektig Gud som har skapt alt det menneksene dyrker og regner som sitt eget..dvs at det menneker dyrker og tilber idag er det skapte..ikke skaperen.

Så hva vil jeg frem til her?
Først og fremst å peke på at lovløsheten og kjærligheten som blir kald er at kirken/menigheten i endens tid vil tilbe og tjene en feilaktig herre som ikke bygger på det som skriften sier er sannhet.
Menigheten /kirken vil bytte ut det som er rett med det som er urett..
Hvordan passer dette inn i dagens samfunn?

Det er ikke å komme ifra at "kjærlighetens ord" og tanker er hovedfokus i mange kirker av idag, men er det det riktige kjærlighetsbudskap som forkynnes?
Om man har skriften og den alene for øyet , så er idag kirken en av de sterkeste forsvarerer for det som i skriften omtales som synd, i kjærlighetens navn er nærmest alt lov bare det innbefatter de rette følelser..

Bygger virkelige rett og galt på hva vi til enhvertid kjenner er rett i følelsene???
Det er nettopp dette som forkynnes idagens kirker, det som føles rett for deg er sannhet, dvs at det som egentlig er rett og galt er byttet ut med en følelse av rett og galt..

Kan man ikke igjen linke dette opp mot selve ursynden? Det som var rett ble byttet ut med noe som føltes rett..mennekene er ett lett bytte for sin egen selvrettferdighet, men vår egen selvrettferdighet kan ikke frelse oss i noen sammenheng, snarere tvertimot.

Defor sier skriften med så rene ord som den gjør at Gud står den stolte (selvrettferdige) imot, men den ydmyke gir han nåde..

Slik menneket er i seg selv så søker vi ikke Gud og hans vilje, vi er notorisk ulydige og lite lydhøre for hans vilje..slik skal endens tid være, og slik ER det idag desverre også blant dem som sier de tjener Gud.

2.tim.3.1 Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. 2 For da skal menneskene være selvopptatte og pengegriske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige og uten respekt for det hellige, 3 ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede, 4 svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser høyere enn de elsker Gud. 5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft.

Jeg ønsker å peke på at det er uhyre viktig å kjenne tidens tegn for at vi skal være forberedt slik at vi ikke blir forført og ledes på feil veier, for uansett hvordan man vrir og vender på det er det vår oppgave å se til at vi ikke blir forført..
Akkurat som at det er vår oppgave å se til at det vi spiser og drikker er friskt og spisbart, ingen av oss vil frivillig spise noe man kjenner og lukter er fordervet..
Derfor tar man seg tid til å se på holdbarhetsgrenser og å lukte på produktet om man er i tvil.
Den som har trent opp sansene og erfart vil raskt kunne bedømme om det som serveres er sunt og friskt..

Slik er det også for den som har latt seg forme av det sunne ord som utgår fra skriften og den alene, man vil raskt om man har oppøvd sansene se og kjenne at dette enten er sunt eller usunt.

Derfor har det med modenhet (om man kun har skriften for øye) nettopp med oppøvelse av sine sanser, (ikke de åndelige sanser), men de vi bruker daglig i vårt menneklige liv..

hebr.5.14 Men fast føde er for de fullvoksne, de som ved å bruke sansene har øvd dem opp til å skjelne mellom godt og ondt.

Det er nemlig ikke å komme ifra at all synd forgår på utsiden av vår kropp (med unntak av hor).

Så det å vandre rettferdig innfor en hellig Gud er nettopp å lære hvordan man frembærer sitt jordiske legeme innfor en overmåte hellig Gud, og her kommer våre oppøvde jordiske sanser til sin fulle nytte.
Helliggjørelsen har nettopp med det å gjøre at man gjennom korrigering og tukt renses og ledes på den rette vei ved å la Guds lov bli bekreftet gjennom våre liv..slik sier også rom 3.31. Opphever vi da loven ved troen? Slett ikke! Vi stadfester loven.

Det offer vår himmlske far vil ha fra sine barn er enkelt og greit bekrevet i rom 12.1 Bær kroppen fram som et levende og hellig offer til glede for Gud. Det skal være deres åndelige gudstjeneste.

Noe mer hokus pokes er det ikke å leve rettferdig, så lett men likevel så vanskelig...

Det jeg har fremlagt her er tros ABCen som også ble forkynnet i urkirken, nemlig at vårt liv her på jorden er avgjørende for hvilket liv man får i evigheten..

gal.6.7 La dere ikke føre vill! Gud lar seg ikke spotte. Det et menneske sår, skal det også høste. 8 Den som sår i sitt eget kjøtt og blod, høster fordervelse av kjøttet; men den som sår i Ånden, høster evig liv av Ånden. 9 La oss ikke bli trette mens vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp.

Så den som sår godt i sin kropp den sår i ånden og skal høste evig liv av det..
Derfor kan man ikke skille det liv man har i denne kropp fra det åndelige, for uansett hvordan man vrir det til så er våre kropper blitt til ved at Gud formet oss av jord og satte oss som menneker på denne jord, ikke for at vi skulle leve i det åndelige (usynlige) men som menneker i det synlige..
Det som også er sannhet er at Gud vår far ser alle våre gjerninger og motiver og alt dette nedtegnes i bøker og skal legges til grunn når vi en gang skal frem for dommen.

Om man har tatt til seg Jesus som herre i sitt liv så forpliker dette, dvs man kan ikke bruke sin frelse som en sovepute for ett umoralsk liv da synder man på nåden og har ingen del av frelsen..
Nåden må få endre vår adferd slik at den blir slikt vår himmelske far vil ha den, om man ikke har latt seg endre av nåden er det høyst sannsynlig at man aldri har kjent sin herre og mester, og desverre er også dette ett av de tegn Jesus sier skal være fremtredende på dommens dag.

matt.7.22 Mange skal si til meg på den dagen: 'Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?' 23 Da skal jeg si dem rett ut: 'Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!'

Det som er helt sikkert er at det er den som lever rett med sitt liv , som skal få frelsen, ikke den som lever i urett..
Dvs det er ikke nok å si at man har Jesus som herre om man ikke samtidig GJØR det herren vil.

Hva har nå dette med endtiden å gjøre, absolutt alt vil jeg si..
For i endens tid blir bekjennelsen viktigere enn det å gjøre Guds vilje, friheten til å følge sin egen vilje fremfor herrens vilje blir større enn å la seg lede av Guds vilje og det hele ender med en lovløshet som skal bane vei for den lovløse (antikrist)..

Jeg har med dette innlegg prøvd å peke på de farer som vi som oppriktig kristne står ovenfor idag, det å stå idagens (over)åndelige samfunn er ikke enkelt.
Det krever en stor grad av edruelighet og nøkternhet , man må være overmåte forsiktig med hva man tar til seg av inspirasjon (føde) og speile alt i det skevne ord..

Man skal også være klar over at den siste forførelsen kommer til å være så mektig at selv de utvalgte skal ha vansker med å skille falsk fra ekte, men skriften sier også at Herren skal hjelpe de oppriktige slik at de ikke lar seg lure..
Dette får vi trøste oss med, men ikke hvile i.

Den siste del (5) av endetiden kommer til å omhandle tiden rett før herrens gjenkomst og hvilke tegn man skal se etter og hva som kommer til å hende på det som i skriften omtales om herrens dag..
Jeg kommer til å prøve å bruke skriften aktivt for å vise hva jeg mener kommer til å skje.
Jeg kommer ikke til å bruke noen av de populære teologier om dette emnet pga. at skriften selv sier mer enn nok..
Hovedfaren ved disse teorier er at de raskt kan farge forståelsen av det rene ord, og det er jeg meget redd for.


onsdag 5. august 2009

Vranglære del 2

I forrige del tok jeg foran meg nikolaitene de eneste vranglærere som er nevnt ved navn i NT..

Kristen gnosisme var enda forholdsvis ny i de første tiår etter Jesu død, men som alltid hvor navnet Jesus løftes høyt vil vranglære florere..

Gnostisk tanke tar utganspunkt i det som omtales som kunnskap, men basert på feil kilder..

Den første som ble omtalt som kjetter i urkirken var Marcion (85-160), Policarp en av av Johannes sine disppler og leder av menigheten i Smyrna omtalte Marcion som "satans førstefødte..
Vranglære fikk sinnene i kok også på den tiden..

Så hva lære for Marcion frem med?
Læren er klart gnostisk..

Eksemplarer av hebraiske skrifter og dokumenter sirkulerte i den tidlige kirke (Det nye testamente kanon var enda ikke fastsatt) og ledet Marcion til å konkludere med at mye av den lære Jesus hadde fremført stred med handlingene til Javhe Guden som er beskrevet i GT
Dette førte til at Marcion utvikle ett dualistisk tros-system rundt år 144.


Marcion aksepterte Jesus Kristus som frelser sendt av Gud (den himmelske Far), og Paulus som sin hovedapostel. I motsetning til den nye ortodokse kristne kirke , erklærte Marcion at kristendommen var helt forskjellig og i opposisjon til jødedommen dette var en særs radikal uttalelse med tanke på at kristendommen ennå på den tiden ikke var løsrevet og uavhengig av jødedommen.

Ikke bare måtte Marcion avvise hele GT (for å få sitt budskap sammen) han argumenterte også for eksistensen av to Guder:

1. Jahve som skapte materien og universet..
2. Den Himmelske Far i Det nye testamente, som Jesus Kristus var en levende (i kjøtt) inkarnasjon av.


Jahve ble sett på som en mindre demiurg (perfekt håndverker) som hadde skapt jorden, og "hans" lov moseloven representert bare naturlig rettferd: dvs. øye for øye, tann for tann .
Jesus var den levende inkarnasjon av en annen Gud, en Gud med medlidenhet og kjærlighet (kristi lov), også kalt den himmelske Far.


Disse to gudene hadde to forskjellige personligheter..

1. Jahve (GT) er smålig, grusom og sjalu, en ettfolks Gud som bare er interessert i jødenes velferd.
2. Den himmelske Far er en universell Gud som elsker hele menneskeheten, og ser på sine barn med nåde og velvilje.

Dette dualistiske gudsbildet tillot at Marcion kunne fremheve disse tilsynelatende motsetninger mellom det GT sa og fortellingene om Jesu liv og virke .

Etter at Jahve skape verden og menneskeheten, vokste hatet til menneskene grunnet synden. Det gamle testamentes Gud kunne derfor rettferdiggjøre å straffe menneskeheten ved å forårsake lidelse , og til slutt å død, juridisk sett var dette rett.

Den himmelske far (NT) viste seg å være langt mer hjertevarm og medfølende da han åpenbarte seg gjennom sin sønn, Jesus Kristus. Den himmelske far viste sin kjærlighet til menneskeheten ved å helbrede sykdom og utføre mirakler.
Til slutt tilbød han sin Sønn (sitt eget inkarnerte legeme) til å korsfestes . Ved å ofre Jesus, som den himmelske far hadde gjort mennesklig (som en inkarnasjon av seg selv) , ble gjelden betalt for synden menneskeheten skyldte GT's Gud. Dette offer visket ut menneskeheten skyld overfor Jahve og gjorde at menneskeheten kunne arve evig liv.


Marcion's kanon besto av elleve bøker: Evangeliet (av Marcion), og ti av Paulus brev.
Alle andre brev og evangelier i Det nye testamente ble avvist. Paulus brev hadde en fremtredende posisjon i Marcion's kanon.
Paulus ble kreditert som den som riktigst overførte det universale Jesus budskapet.
Andre forfattere av brev ble avvist fordi de virket å peke på at Jesus bare kommet for å lage en "ny sekt" innenfor jødedommen.


Marcion's evangelium er basert på det tradisjonelle lukas-evangeliet , men de to bøkene er forskjellig på mange måter, Marcion's evangelie har ett innhold som underbygger Marcion's teologi. Evangeliumet er også kortere enn lukas-evangeliet .


Marcion prøvde å få innpass med sitt budskap og hadde samtidig donert 200000 sekstanter, til kirken i Roma, men han møtte sterk motstand for sitt budskap og han ble kastet ut av kirken og pengebeløpet returnert..

Han startet da ett eget kirkesamfunn som ble en alvorlig konkurent til den katolske (universale) kirke, han satte seg selv som biskop, og selv 100 år etter hans død levde hans kirke vel...for budskapet ble meget populært.


Siden Marcion var den første offisielle kjetter så ble urkirken nødt til å finne kriterier for hva som var rett lære kontra vrang lære...og da ble den utpregede dualisme hovedpunktet, dette har også lagt grunn for senere avsløringer av vranglære..

Dualisme er kort fortalt at motstridene krefter balanserer hverandre..feks vil kaldt og varmt bli lunkent..

Marcon lære er synlig også idag, men ikke så direkte, bla. kan man ane konturene i Åge Åleskjærs nådebudskap hvor han utelukker deler av bibelen til å gjelde kun jødene ..dvs. skillet går ved pinsedag enkelt sagt betyr det at vise deler av skriften ikke gjelder menigheten men er jødenes som f.eks loven, og at veien til himmelen er smal for jødene, men for menigheten er den bred..for den smale vei er lovens vei, men den brede er nådens vei..

Denne utleukkelsen av av visse deler av skriften var den måten å Marcion kunne rettferdigjøre sitt syn på at Jesus barmhjertige far ikke var den samme som GT's hardhendte Gud..

Den Den nikenske trosbekjennelse..ble den ortodokse kirkes viktigste våpen mot marcion's lære

Vi tror på èn Gud, den allmektige Far,som har skapt himmel og jord, alt synlig og usynlig.

Denne trosbekjennelse slo effektivt under grunnen for to guders læren og utelukket marcon fra den ortodokse kirke, da den

1. Pekte på en' Gud fader
2. Pekte på denne far til å være skaper for både det synlige (det jordiske) og det usynlige (det åndelige)

Denne trosbekjennelen ble i tillegg utelukkende utformet for å holde marconistene borte fra de ortodokse (rettroende) kirker..da marconistene ikke kunne/ville bekjenne demurgien (den perfekte håndverker) som den himmelske far..

Jeg tror det er viktig å fortstå at den bibelske kanon vi i dag har er utelukkende kommet til pga. at menneker som elsket ordet dvs. Jesu eget og de apostoliske øyenvitner som de eneste troverdige...
De tok opp kampen mot vranglæren som på den tiden var voldsom..og vranglæren var meget sofistikert og alltid gav de seg ut for at de hadde noe hemmeligheter (som apostlene ikke hadde fortalt om) som tok mennekene lenger enn det opprinnelige..

Neste innlegg kommer jeg til å vie Valentinus som er skaperen av det mest sofistikerte gnostiske evangeliet og som Irænus og Tertellus så som hovedkjetteren, for i motsetting til marcion lot valetinerene seg ikke rokke av noen velformulerte trosbekjennelser ang. faderen, og deres teologi var i sannhet noe å bryne seg mot..noe jeg kommer tilbake med i ett senere innlegg..

kilder..wikipedia, bibelleksikon, Elaine Pagels gnostiske evangelier pluss div. andre småkilder







søndag 26. juli 2009

Vranglære del 1.

Så lenge kirken har eksistert så har vranglæren eksistert, om man ikke kjenner til denne har man en begrenset kunnskap i det å forstå konteksten i mange av brevene som er skrevet i NT, og hvorfor vi har den bibel vi har idag..

Den mest naturlige å starte med er nikolaittene som blir nevnt i åpenbaringsboken..til menighetene i Efesos og Pergamon..

åp.2.6 Men du skal ha ros for at du hater nikolaittenes gjerninger, slik jeg selv gjør.

og til menigheten i Pergamon..

v.14 Men noe har jeg imot deg: Du har hos deg noen som holder seg til Bileams lære, han som lærte Balak å sette en felle for Israels-folket, så de spiste avgudsoffer og drev hor. 15 Du har noen hos deg av samme slag, de som holder seg til nikolaittenes lære.

hvem var da opphavsmannen til denne lære noen kilder sier ..

apg.6.5 Dette forslaget ble tatt godt imot av hele forsamlingen. Og de valgte Stefanus, en mann fylt av tro og Hellig Ånd, og Filip, Prokoros, Nikanor, Timon, Parmenas og Nikolaus, en proselytt fra Antiokia.

altså Nikolaus (gresk) en proselytt fra Antiokia..proselytt hentyder på en som er nyomvendt/nyfrelst.

Når Johannes beskriver antikrist så sier han dette..

1.joh.2.18 Mine barn, dette er den siste tid. Dere har hørt at Antikrist skal komme, og mange antikrister har alt stått fram. Derfor vet vi at dette er den siste tid. 19 De kom fra oss, men de var ikke av oss. Hadde de vært det, ville de blitt hos oss. Slik skulle det bli klart at ikke alle er av oss.

Her omtaler han både endetidens antikrist og de mange antikrister som alt hadde stått frem..
Det han sier i v.19 er interessant ..altså kom vranglærerne fra deres midte..Johannes kalte vranglærene antikrister..

Så hva lære hadde disse nikolaittene..

Ireanus en av de tidlige kirkefedrene gresk fra lyon (125-203) kalte
deres lære gnostisk (dvs kunnskap/innsikt.)
De mente seg å ha en spesiell åpenbaring / innsikt som vanlige mennesker ikke var i besittelse av, det ytret seg i spesiell kunnskap ikke fra skriftene eller andre objektive kilder..men
gitt dem av Ånden, som en indre åpenbaring. De utnevnte seg selv til åndelige ledere og ønsket å være toneangivende i teologiske spørsmål.


Deres lære kan deles i to søyler..

1. Evangeliet avskaffer Guds lov

2. Teologisk innsikt tilhører en åndelig elite..

Hvordan gir dette seg utslag praksis, som i alle gnostiske sekter så er kroppen dvs. kjøttet nederst sjelen i midten og ånden øverst i hierkiet.. det ble hevdet siden Guds lov var opphevet ville synden i kroppen ikke påvirke sjelens renhet. Siden de var fri Guds lov var de også fri til å leve ut sitt syndige liv i kroppen, og fritatt å gjøre det loven (Torah) sa… sin argumentasjon for dette synspunkt hentet de fra Jesus død på korset hvor vårt gjeldbrev mot oss var blitt naglet.

Det tolket de som at lovens krav var blitt naglet til korset..og at dette gav dem ALL kjødelig frihet i kristus , dette gav dem også full frihet til å leve ut alle de syndige aktiviteter i det hellenistiske samfunn de var en del av..
De tolket altså Guds store nåde som en tillatelse til å leve ut sitt syndige liv...man ser blant annet en advarsel i judasbrev som omtaler dette.

jud.1.4
For det har sneket seg inn visse folk blant dere, ugudelige mennesker som for lengst er oppskrevet til dom. De misbruker vår Guds nåde til et utsvevende liv, og de fornekter vår eneste hersker og Herre, Jesus Kristus.

Videre advarer Paulus om denne innstilling..

Rom.6.1 Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større? 2 Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den?

og jakob ..

jak.1.21 Legg da av alt urent og all ondskap, og ta ydmykt imot det ordet som er plantet i dere, og som har makt til å frelse sjelene deres. 22 Dere må gjøre det Ordet sier, ikke bare høre det, ellers vil dere bedra dere selv.


Deres lære forfektet at syndige tanker, mentalitet, handlinger og liv, (dvs. aktiv synd), ikke påvirket frelsen. Evangeliet mente de tilbød en teknisk, teologisk "åndelig frelse", hvor Gud erklærte mennesker rettferdige, uten å gjøre noe i eller med dem fysisk . De hevdet videre at denne ”Guds handling” utenfor mennesket, ikke behøvde å vise seg i liv og vandel. På den måten ble lovens krav satt ut av spill for de som var frelst. De mente også at denne frelsen var kontraktbundet fra Guds side, slik at den ble anerkjent og vurdert gyldig ved at den en gang ble etablert.

.Når noen kristne i dag benytter slike uttrykk som ”èn gang frelst alltid frelst,” menes akkurat det samme som Nikolaittene forkynte.. det betyr siden det frelsende forholdet er ordnet utenfor oss og i Guds åndelige system eller sfære, og behøver derfor ikke å slå ut i den frelstes liv i praksis. ..dvs det er umulig å falle fra. Som også står i mottsetting til det bla. Jakob sier..

Jak.4.4 Utro som dere er, vet dere ikke at vennskap med verden er fiendskap mot Gud? Den som vil være verdens venn, blir Guds fiende! 5 Eller mener dere det er tomme ord når Skriften sier: Med brennende iver gjør Gud krav på den ånd han har latt bo i oss?

Nikolaitene ville ha del av begge verdener både den himmelske frelse og de verdslige gleder, men ett slik tosidig vennskap (dualisme) finnes ikke andre plasser en i de gnostiske verker…

Den andre søylen som kjennetegnet nikolaittenes lære var at fotfolket ikke kunne lære åndelig innsikt, men måtte læres opp av en åndelig elite som hørte direkte fra Gud..De trodde ikke på Bibelens allmenne ord om at Guds Ånd kunne veilede den enkelte oppriktige kristne til den hele sannheten. De hevdet at det ville bli tros-anarki hvis det skulle være slik.

Det krevde spesielt kunnskapsrike/innsiktsfulle kristne til å tolke Skriften rett, mente de. ”Nikao” kommer fra et ord som betyr ”overvinne” eller ”herske over.” (i betydning å bestemme.) ”Laos” betyr ”leg” eller ”underdanig.” Selve ordet ”Nikolaittene,” har derfor i seg ideologien at åndelige ledere, ved sin posisjon, har spesiell innsikt i hva som er rett eller galt, og at de derfor skal bestemme eller ”herske” over menighetens underdanige og mindre opplyste legfolk. Dette er ikke en forklaring som noen har funnet på i ettertid. Det er faktisk hva ordet i seg selv betyr, og det definerer samtidig, på en rettferdig måte, den holdning som preget personer som tilhørte denne sekten.

Denne lære er det altså Jesus hatet

Det er viktig å få med seg det salomo sa i forkynneren..
Intet nytt under solen..

Dvs. alt som er i dag av menneskelige tanker/kunnskap kan man finne igjen i historien..så når Åge Åleskjær hevder å ha en ”ny nåderevolusjon” så er den ikke så veldig ny, nikolaittene hadde mange av de samme tankene rundt nåden...

Når det kommer til den spesielle åndelige innsikt nikolaitene mente å inneha så er dette en typisk gnostisk lære..åpenbaringer fra ånden står over det skrevne ord, og fordi ånden kommuniserer direkte til de spesielt kunnskapsrike / innsiktsfulle mennesker (les salvede) så kan ingen under dem kritisere dem eller deres lære (åndelige innsikt)..

For de som har bakgrunn i fra trosbevegelsen så vet man at man ikke kan kritiserer lederne i denne bevegelse, de hører direkte fra Gud, selvfølgelig fordi de har fått en spesiell salvelse fra Gud..

Skriften er forøvrig klar på hvordan ledere skal være..de skal ikke herske men tjene.

mark.10.42 Dere vet at de som blir regnet som fyrster over folkene, undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. 43 Men sliker det ikke blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være deres tjener, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave.

lørdag 13. juni 2009

Gleden i herren er vår styrke (del 3)

rom.14.17 For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 18 Den som tjener Kristus på denne måten, er til glede for Gud og blir respektert av mennesker.

Skriften sier at Guds rike består av disse tre element , dvs rettferdighet (rett ferd), fred og glede i den hellige ånd..

Hva sier skriften om denne glede hva hensikt har den?

salm 4.8
Du gir meg større glede i hjertet enn andre har når det er overflod av korn og vin. I fred vil jeg legge meg ned og sove. For du, Herre, bare du lar meg hvile trygt.

Denne glede går på utsiden av det å eie og det å ha overflod, dvs at det ikke nødvndigvis er en ytre glede men en som kommer innenfra....

salm 16.9
Derfor er det glede i mitt hjerte og jubel i min sjel; ja, også min kropp kan være trygg.

Her skiller David mellom gleden som er i hjertet og jubelen som kommer fra sjelen og gleden rettes mot den trygghet herren bereder sine rettferdige..

salm 19.9
Herrens påbud er rette, de gir glede i hjertet. Herrens bud er rent, det får øynene til å stråle.

Her er gleden knyttet opp mot herrens påbud ..


ord.12.20
De som pønsker på ondt, har svik i hjertet, glede får de som råder til fred.

Salomo sier her at glede får de som råder til fred, så med andre ord er fred og glede noe som går i tospann..

ord 14 .13
Selv når en ler, kan hjertet lide, og gleden ender ofte med sorg.

Her se man at ytre glede ikke er synonymt med hjerteglede , noe dette skriftsted også sier..

ord.15.13
Glede i hjertet gjør ansiktet vennlig, men hjertesorg gjør sinnet nedtrykt.

Nå var både David og hans sønn Salomo rikelig utrustet med herrens ånd og hadde gjennom Ånden fått stor visdom, skriften sier at alt som er skrevet i er gitt oss som kommer senere..som eksempler til etterfølgelse..
Det virker som at gleden som David og Salomo formidlet ikke nødvendigvis er der som en ytre utagerende glede , men som en glede som gjør oss rolige og fredfulle..

luk.6.22
Salige er dere når folk hater dere, når de utstøter dere og håner dere og skyr navnet deres som noe ondt – for Menneskesønnens skyld! 23 Gled dere da og hopp av fryd, for stor er lønnen dere har i himmelen. Det samme gjorde jo fedrene med profetene.

her linker Jesus gleden til det fysiske og knyttet den opp mot det å bli mislikt hånet av mennekser, og pga det skal vi juble og glede oss , egentlig merkelig om vi tenker rent mennekslig.
Normalt vil menneker kjenne sorg over slik behandling, men hva kan vi lære av dette?
Kanskje det at herrens gleder går på det motsatte av det vi mennesker ofte gleder seg over..
Faderen gleder seg først og fremst over hjerter som er helt ved ham gjør hans vilje, og som finner sin glede i det motsatte av det verden finner sin glede i..

Hvor finner verden sin glede er det ikke gjennom øynenes lyst og det behagelige... det som føles godt og gode ord som klør i øret?
Hva sier så skriften om synden og synderen?

hebr.11.24
I tro nektet Moses, da han ble stor, å være en sønn av faraos datter. 25 Han ville heller lide vondt sammen med Guds folk enn leve en kort tid i syndig nytelse.
ord.29.9
Når en vis mann har sak med en dåre, blir det bråk og latter og ingen ro.

syndig nytelse sier skriften om synden, dvs at synden kjennes behagelig, for den som finner sin glede i den..synderen ler ofte i sin syndighet, men latteren kommer ikke fra hjertet....

Om man leser i evangeliene finnes det ingen skriftsteder som sier direkte at Jesus lo, annet enn ett hvor han jubler i DHÅ...er det da ubibelsk å le?
Åpenlys latter slik jeg ser det er ikke nødvendigvis den glede herren ønsker seg, men den glede herren gir er en glede som gjør at man blir vennlig og fredsommelig...samtidig som at man styrker håpet, og gjør at vi lettere holder ut prøvelser og urettmessig lidelse

Når det er sagt sier jeg IKKE at latter er syndig, men det er ikke slik Gud gir sin glede..jeg tror at det er viktig å ha dette i mente om man går rundt på torontobevegelsens lattermøter og venter å bli fyllt av latter "i ånden"... slik at man ler ukontrollert i timesvis kanskje flere dager..

Dvs at latter er en glede som gir sjelisk glede , og denne latter et er ikke alltid etter Guds vilje.
Det disse lattermøter ofte gir er latter som gir tilfredstillese i kjødet og sjelisk glede, men det er lite nyttig for hjertegleden..og den styrker heller ikke håpet, men gir en avhengighet og søken etter mer latter..

Om man skal bruke skriften for å beskrive hjertegleden og dens hensikt, så må man tenke over hva som behager herren og se etter hva skriften sier..

1.pet.2.19
Å finne seg i uforskyldte lidelser fordi en er bundet til Gud i sin samvittighet, det er godt i Guds øyne.

1.pet 4.12 Mine kjære! Vær ikke forundret over den ildprøve dere må igjennom, som om det hendte dere noe merkverdig. 13 Gled dere jo mer dere får del i Kristi lidelser, så dere kan juble av glede også når han åpenbarer seg i sin herlighet. 14 Salige er dere når dere blir spottet for Kristi navns skyld; for Guds Ånd, herlighetens Ånd, hviler over dere.

videre sier paulus dette kol.1.24
Nå gleder jeg meg over mine lidelser for dere, og det som ennå mangler i Kristi lidelser, utfyller jeg på min egen kropp; jeg lider for hans legeme, kirken.

Paulus knytter
gleden opp mot den urettmessige lidelse som ofte tilkommer dem som av hjertet er lydig mot kristus..


rom.15.13
Måtte håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft.

Vi trenger alle denne glede og fred som Paulus beskriver i overstående skriftsted og hensikten er at vi skal bli rike på det håpet som virker så sterkt sammen med troen..


Uten håpet virker heller ikke troen, for vi vandrer ikke i beskuelse, dvs vi kan ikke se vår frelser, og vil heller ikke se ham før den siste basun lyder..
Det igjen betyr at vi vi trenger håpet og håpet skuffer ikke for den hellige ånd fyller oss om vi er oppriktige i våre hjerter med fred og glede slik at vi blir rike på håp...

Derved kan vi ta imot Paulus oppmodning med glede..

fil.4.4
Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere! 5 La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær! 6 Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! 7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

AMEN


tirsdag 2. juni 2009

Fredens Gud gir fred i hjertet (del2)

rom 14.17 For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 18 Den som tjener Kristus på denne måten, er til glede for Gud og blir respektert av mennesker.

Jeg har tatt utgangspunkt i dette skriftsted fordi Paulus sier at Guds rike består av disse tre element dvs. rettferdighet , fred og glede i den hellige ånd.

En av de titlene Paulus bruker om Gud er denne..

2.tess.5.23 Må han, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og kropp bli bevart uskadet, så dere ikke kan klandres for noe når vår Herre Jesus Kristus kommer. Trofast er han som kaller dere til dette. Han skal også fullføre det.

Fredens Gud , dette er viktig å få med seg for fred er noe som ligger faderen tungt på hjertet, du kan være sikker på at der det er uorden og ufred er ikke Gud tilstede, men en annen som liker å stelle til ufred..
Jeg har vært på møter med mye åndelig aktivitet og uorden, og menneskene har sagt at dette er DHÅ men er det slik vår herre går frem blandt sine barn ?
Man finner ingen plass i skriften hvor det er uorden om Gud får sin vilje..

Gud kan skape forvirring blant dem som er hans fiender, for å beskytte sine barn skapte han forvirring slik at mobben i sodoma ikke fant fram til døren til Lot..
1.mos.19.10 Da strakte mennene hånden ut, tok Lot inn til seg i huset og stengte døren.
Så forvirret de synet på mennene utenfor døren, både på små og store; hvor mye de strevde, fant de ikke døren.

2.mos.14.24 Men tidlig om morgenen så Herren ned på egypterhæren fra ild- og skystøtten og skapte forvirring blant dem. 25 Han slo hjulene av vognene deres, så det var tungt for dem å komme seg fram. Da sa egypterne: «La oss flykte for Israel! Herren strider for dem mot egypterne.»

Så forvirring og ufred er ikke noe herren gir sine barn, men hans fiender kan bli forvirret i sin synd..
Jesus snakker om en fred som skal følge dem som tror på hans navn..

joh.14.27 Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Så den fred vi har fått i hjertet er ikke av verden, men en himmelsk fred, og grunnen gir også Jesus , dvs at hjertet ikke skal bli grepet av angst og motløshet... men hvordan virker denne freden?

jak.3.17 Men visdommen ovenfra er først og fremst ren, dernest er den fredselskende, forsonlig og føyelig, rik på barmhjertighet og gode frukter, upartisk og uten hykleri. Og rettferdigheten er en frukt som blir sådd i fred og vokser fram for dem som skaper fred.

Dette skriftsted gir mange hentydninger på hvordan freden skal virke i dem som er født av herren...
Den kommer ned som en visdom som er ren og fredselskende..dvs. at ønsket om fred ligger i bunn i alt vi gjør, det betyr også at en som elsker herren ikke har voldelig adferd..
Dernest er den rik på barmhjertighet og gode frukter...hvordan vil dette slå ut i det virkelige liv? Kanskje at man tåler å bli motsagt selv om andre lyver på deg , du velsigner fremfor å forbanne, du tåler urett begått mot deg selv og tar ikke hevn.


Jakob sier rettferdighten er en frukt (dvs en gjerning) som blir sådd i fred og den vokser frem (som ett resultat) gjennom dem som skaper fred..
Vanskelig? Iallefall sier jesus dette..

matt.5.9 Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn.

Ingenting av dette er lett av egen kraft så derfor har herren lovet at vi skal få fred av ufortjent nåde fra himmelen en himmelsk fred som fyller hjertet ,og som flyter frem når man gjør rettferds frukt av hjertet..

fil 4.7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

Det er viktig å få med seg at verdens fred er ikke det samme som himmelsk fred, mange søker den jordiske fred og tror at veien til herren går gjennom denne.
De søker fred gjennom verdens metoder som bygger på toleranse og kompromisser, den himmelske fred kan ikke bygges på en slik grunnmur..
I verden viser man kjærlighet når man kompromisser og forteller halvsannheter for å ikke såre noen følelser..

Den himmelske freden går gjennom kompromisløst å følge faderens vilje og kompromisløst peke på hans sunne lære, denne himmelske fred kan man kun få gjennom å helhjertet følger i herren Jesu fotspor..
for så å å gradvis miste seg selv..

kol.1.19
For i ham ville Gud la hele sin fylde ta bolig, og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden, og det som er i himmelen, da han skapte fred ved hans blod på korset.

Guds fred..

Neste del tar for seg gleden i herren.. som også er en hjertefrukt

mandag 1. juni 2009

Guds rettfedighet (Del 1)

rom 14.17 For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 18 Den som tjener Kristus på denne måten, er til glede for Gud og blir respektert av mennesker.

Guds rike består iflg. apostelen Paulus i rettferdighet, fred og glede I DEN HELLIGE ÅND..
Så den som elsker herren og har hans ånd vil ha disse tre kjennetegn.. Jeg starter med det første kjennetegn rettferdighet..

Hva betyr rettferdighet i praksis? Under moseloven var det den som holdt alle budene som var rettferdig..altså rettferdighet er linket opp mot å gjøre rett...
Rettferd, kan også deles opp som rett ferd. Det betyr at det er er den som vandrer rett som opprinnelig er rettferdig..
Det er ett problem med dette, menneskene har siden Adam gjorde urett hatt uretten boende i sitt legeme gjennom lystene som regjerer i legemet..Slik menneksene er i seg selv går vi ikke på Guds stier, vi vandrer ikke med Gud, vi gjør urett...derfor sendte vår himmelske far av ren kjærlighet sin sønn ned til jorden og holdt dom over synden i våre liv..

Hva betyr dette, betyr det at vi etter Jesu offer har fått en ny natur hvor ingen synd bor?
Noen mener at vi har dette etter at vi har mottatt frelsen, men samtidig viser deres fruker at det ikke er mye rett-ferd over deres vandring..

Hva er da sannheten? Har vi en åndelig natur hvor ingen synd bor eller ikke?
Hva sier skriften...

rom.1.16
For jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, jøde først og så greker. 17 For i det åpenbares Guds rettferdighet av tro til tro, slik det står skrevet: Den rettferdige skal leve ved tro.

rom.3.20
For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven lærer vi synden å kjenne.

Så hva kan vi utlede av dette..den rettferdige skal leve av tro dvs. ikke beskuelse..
Om noe er av tro er det ikke synlig for det blotte øyet, men i vårt hjerte vokser en visshet for det usynlige....dette er bibelsk tro

Så den som tror UTEN å se og tror i sitt hjerte at Jesus er vakt opp fra de døde ved faderens mektige hånd og at han sitter levende ved ved faderens høgre side, og samtidig oppriktig bekjenner ham som herre i sitt liv, er den som skal regnes som rettferdig innfor vår himmelske fars øyne..
For selv om ikke vi ser vår himmelske far,så ser vår far alle våre tanker alle våre motiver og alle våre mistak..Han som ser i det skjulte ser også hjertet til sine barn, men heldigvis om man er hjertefrelst, så har vi en yppersteprest som har medlidenhet med oss i vår svakhet..

1.joh.2.1 Mine barn, dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men om noen synder, har vi en som taler vår sak hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige.

Har vi noe å rose oss over etter frelsen? Ikke det? For vi vandrer desverre ikke alltid i rettferdighet etter at vi har mottatt frelsen, om noen mener dette bedrar man seg selv og har ikke sannheten i seg..

1.joh.1.8 Sier vi at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss.

Så den som er rettferdig i Guds øyne har ingen ting å rose seg selv for....alt er nåde, selv det å vandre i hans rett-ferd er nåde er nåde..
Da kan man forstå hvorfor Paulus sa at Guds kraft gikk gjennom egen svakhet, den som villig innrømmer at man er ynkelig er den som får nåde....ikke den som står fremst og takker Gud for sin egen åndelighet og sine egne fortreffelige gjerninger..

Likevel selv om frelsen ikke går gjennom gjerninger ventes det frukter fra de tre som herren planter, det ventes rettferds frukter, og på disse frukter skal treet kjennes...
Det skal ikke plukkes dårlige frukter, men gode frukter fra ett tre som herren planter...

Men finnes det ikke dårlige frukter på ett godt tre, kan man spørre?
Til det vil jeg si, men høster ikke dårlig frukt fra ett tre som herren har renset for dårlig frukt..
Om man vandrer i lyset blir de dårlige frukter plukket umiddelbart og kastet om man bekjenner dem med ett oppriktig hjerte da blir de gjemt under Jesu blod..

joh.15.2
Hver gren på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver gren som bærer frukt, renser han så den skal bære mer.

Så hvilke frukter ventes fra det treet som herren planter ..jo det ventes rettferds frukter..om man ikke har disse frukter er man ikke en av herrens barn..

fil.1.9 Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud.

ett annet skriftsted sier dette...hebr.5.13 For den som får melk, mangler innsikt i budskapet om rettferdighet; han er umoden. 14 Men den faste føde er for de modne, for dem som ved å bruke sine sanser har øvd dem opp til å skille mellom godt og ondt.

les og sammenlign disse skriftsteder, sier de egenlig ikke det samme? Altså innsikt om rettferds frukt eller rett-ferdig(het). Dvs. at dette er eksepsjonelt viktig å få med seg slik at man kan ØVE opp sine sanser til å bedømme hva som er rettferds frukter ..for man kan ikke stå uten disse når man trer fram for faderen, da har man samme lønn i vente som de ulydige..det ser man klart i dette skriftsted...

mat.25.24 Til slutt kom han fram som hadde fått én talent, og sa: «Herre, jeg visste at du er en hard mann, som høster hvor du ikke har sådd, og sanker hvor du ikke har strødd. 25 Derfor ble jeg redd og gikk og gjemte talenten din i jorden. Se, her har du ditt.» 26 Men herren svarte ham: «Du dårlige og late tjener! Du visste at jeg høster hvor jeg ikke har sådd, og sanker hvor jeg ikke har strødd. 27 Da burde du ha overlatt pengene mine til dem som driver med utlån, så jeg kunne få dem igjen med renter når jeg kom tilbake. 28 Ta derfor talenten fra ham og gi den til ham som har de ti!ll For den som har, han skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.ll Og kast så denne unyttige tjener ut i mørket utenfor, der de gråter og skjærer tenner.»

Derfor kan man ikke forlite seg på at troen skal være uten gjerninger/frukter..
Da blir det slik som Jakob sier...

jak.2.17
Slik er det også med troen: Har den ikke gjerninger, er den rett og slett død. Kanskje vil noen si: «Du har tro, jeg har gjerninger.» Vis meg din tro uten gjerninger, så vil jeg ut fra gjerningene vise deg min tro.ll Du tror at Gud er én? Det gjør du rett i. Også de onde åndene tror det – og skjelver! 20 Du tankeløse menneske, vil du ikke innse at tro uten gjerninger er til ingen nytte?ll Var det ikke på grunn av gjerninger at vår far Abraham ble regnet som rettferdig da han bar fram Isak, sønnen sin, som offer på alteret?ll Slik kan du se at troen virket sammen med gjerningene hans, og gjennom gjerningene ble troen fullendt.ll Dermed ble dette skriftordet oppfylt: Abraham trodde Gud, og derfor regnet Gud ham som rettferdig, og han ble kalt «Guds venn»

Videre sier Johannes dette..
1.joh.3.7 Mine barn, la ikke noen føre dere vill! Den som lever rett, han er rettferdig, likesom Kristus er rettferdig.

og paulus formaner sin unge venn å jage etter..1.tim.6.11 Men du, Guds mann, hold deg borte fra alt dette og jag etter rettferdighet, gudsfrykt, tro, kjærlighet, utholdenhet og tålsomhet.


Dette er også også vi kalt til å jage etter..
l

Neste del omhandler Guds fred som er en av de kjennetegn som følger dem som elsker herren av ett oppriktig hjerte...




onsdag 20. mai 2009

Profetisk advarsel om endetiden

Profetisk advarsel av Stanley Frodsham (1965)
Denne profetien ble gitt ved The Elim Bible Institute USA, i 1965 ved Stanley Frodsham. Broder Frodsham var en av dem som mottok dåpen i Den Hellige Ånd i Sunderland i 1908 da pinsebevegelsen hadde sin begynnelse i England.

Varsel om dom

Med ødeleggende dom vil Jeg komme imot befolkningen i dette landet (USA). Et stort mørke kommer over de land som har hørt evangeliet, men ikke lenger vandrer eller lever i det. Min vrede vil komme over dem. Mørket vil bli så voldsomt, frykten så stor at mennesker vil rope etter døden men ikke finne den. Det vil være langsom død, hungersnød og store katastrofer.

Min vrede skal manifistere seg mot all ugudelighet. Den(vreden) skal komme med veldig intensitet. Du (USA) har kjent Min kjærlighet og nåde, men du har ikke kjent Min vrede og alvoret i Mine dommer. Min dommer er det de blir beskrevet som i Ordet, og bør ikke taes lett på.

Innse alvoret i mine dommer og Min intense vrede mot all synd i Mitt hus. Mine dommer skal begynne i Mitt hus. For jeg vil rense Mitt hus slik at det ikke skal falle under den samme dom som de ugudelige og deres byer. Før Jeg besøker byene i denne nasjonen (USA) vil jeg begynne med Mitt hus. Når Jeg lar Min vrede kommer over byene i verden så skal mitt folk være adskilt og utskilt. Jeg vil ha et folk uten flekk eller lyte, og de som er blant dem skal bli bevart fra all Min vrede som kommer over ugudelighet og urettferdighet.

Søk meg inderlig

Jeg vil forberede deg til disse dagene, gjennom vanskeligheter slik at du stadig vil vende deg til meg. For når dere har det komfortabelt og enkelt, da søker dere Meg ikke, men dere gleder dere i en velsignelse som ikke varer. Når da velsignelsen taes bort søker dere den ene og den andre veien, men dere kommer ikke til Meg. Jeg viser deg disse ting for at du helhjertet skal søke Meg. Når du søker Meg vil jeg åpenbare skjulte sannheter for deg, og skal bevare deg fra å falle i den tid som ligger foran.

Når du blir forfulgt, trykt ned og avvist av dine brødre da skal du vende deg til Meg av hele ditt hjerte og søke meg for å få tak i det åndelige livet som du så sårt trenger. Når prøvelsene da kommer over deg vil du være i stand til å stå. Mange skal bli kastet hit og dit. Mennesker skal synke ned i dyp fortvilelse fordi det er trøbbel og vanskeligheter overalt hvor de vender seg. For de dager som kommer skal være grusomme og mangle sidestykke i historien.

Når jeg kommer til mitt folk med mektige vekkelser, vil det være for å forberede dem på mørket som ligger foran dem. Med stor herlighet kommer også stort mørke. Min herlighet vil forberede mitt folk på mørket som ligger foran. Jeg vil ved Min Ånd gjøre det mulig for Mitt folk å komme seg helskinnet igjennom. Ta dere i vare så dere ikke blir oppblåste og tror at dere klarer dere selv.

Mange skal bli oppblåste. De tok imot Mitt Ord, men de vek av og fortsatte ikke i det. Salvet Jeg ikke Jehu? Likevel ble ikke Mine ønsker oppfylt i Hans liv.

Hør på dem som forkynner, men ikke tenk for store tanker om dem. For mange som Jeg salver mektig med under og tegn, skal bli hovmodige og falle. Dette er ikke Min vilje for dem. Jeg har lagt alt til rette for at de kan bli stående. Jeg kaller mange inn i denne tjenesten (tegn og under), men husk at mange skal falle. De skal være skinnende lys som folk skal glede seg i, men de bli overlistet av forførende ånder og lede mange til frafall.

Forførende ånder

Ta disse ting ytterst alvorlig. For i de siste dager skal forførende ånder lede mange av Mine salvede på ville veier. Mange skal gi etter for diverse lyster og grove synder. Men hvis du søker meg flittig så vil jeg gi deg av Min Ånd. Når en går til høyre og en til venstre, da skal du ikke følge dem men ha dine øyne full og helt på Meg. De kommende dager er de mest farlige, vanskelige og mørke, men det skal også komme en mektig utgytelse av Min Ånd over mange byer, og mange byer skal bli ødelagt.

Mitt folk må stadig advares om at disse dager nærmer seg. Mange vil følge forførende ånder og mange forfører allerede Mitt folk. Det er de som GJØR rettferdighet som ER rettferdige.

Mange glatter over sine synder med teologi og store ord. Men jeg advarer deg. Forførende ånder vil få Mitt folk til å gjøre det onde. Jeg skal salve mange som vil rense mitt folk, for jeg vil ha et hellig folk. Mange skal holde seg til forførende ånder som får dem til å leve etter sine lyster. Du vil se at etter at Jeg har besøkt mitt folk, vil færre og færre vandre på Mine veier. Bli ikke forført. Rettferdighetens vei, er Min vei. Selv om Satan kommer som en lysets engel og gjør mektige tegn og under, så ikke følg ham. Enhver som gjør mektige tegn og under, men ikke taler om Min rettferdighet er ikke fra Meg.

Jeg forteller deg at Jeg vil dømme Mitt hus fordi Jeg vil ha en kirke uten flekk eller lyte. Jeg ønsker å åpne dine øyne og gi deg forstand slik at du ikke skal bli forført, men vandrer i hjertets oppriktighet foran Meg, og at du elsker rettferdighet og hater alt ondt.

Se hen til Meg og Jeg vil opplyse dine åndelige øyne om hva som ligger og lurer i mørket, slike ting som ikke kan sees med det menneskelige øyet. La meg lede deg slik at du gjenkjenner mørkets krefter og får kraft til å bekjempe dem. Det er ikke en kamp mot kjøtt og blod, derfor er det til ingen nytte om du kjemper med kjødelige våpen. Men lar du Meg ta over og lar du Meg føre kampen , da må mørket gi tapt og frihet vil kommet til deg og Mitt folk.

Jeg formaner deg

Jeg formaner deg med stort alvor at du setter deg grundig inn i Skriften. For det er ting som er skrevet i Mitt Ord som i sannhet skal skje i de siste dager. Det skal komme forførere fra Mittfolk i stadig voksende antall som til å begynne med skal tale sannhet for å vinne innpass hos mitt folk. Mitt folk skal undersøke Skriften og si ; ”Hva disse menn sier er sant”.

Når de så har vunnet hjertene til Mitt folk, da og KUN DA skal de bringe frem sin vranglære. Derfor sier Jeg til deg. Gi ikke ditt hjerte til mennesker, og la deg ikke rive med av beundring. For gjennom slike mennesker skal satan få innpass hos Mitt folk.

Pass deg for forførere. Tror du at en forfører høylydt vil proklamere åpenbar vranglære? Nei, han vil tale ord om rettferdighet og sannhet, og vil fremstå som en lysets apostel. Han vil proklamere Ordet. Folkets hjerter vil bli vunnet. Da, når hjertene er vunnet, vil doktriner som strider mot Mitt ord forkynnes, og Mitt folk vil bli forført. Mitt folk vil si; ” Talte han ikke om dette og dette. Undersøkte vi ikke Skriften og fant belegg for det? Da må han være en rettferdighets tjener. Dette som han nå forkynner finner vi ikke i Skriften, men det må være sant fordi hva han tidligere sa fant vi i Skriften. ”

Bli ikke forført

Bli ikke forført. Forføreren vil først prøve å vinne hjertene til mange og så komme med sine ugudelige doktriner. Du kan ikke bedømme hvem som er av Meg og hvem som ikke er av Meg når de begynner å preke. Men søk meg hele tiden. Når disse doktriner bringes frem skal du ha et vitne i hjertet ditt som viser at de ikke er av Meg.

Frykt ikke, for jeg har advart deg. Mange vil bli forført. Men hvis du vandrer i hellighet og rettferdighet foran Herren, skal dine øyne åpnes og Herren skal beskytte deg. Hvis du hele tiden ser til Meg vil du vite hva som er ugudelige doktriner, og du skal ikke rammes av dem. Hvis ditt hjerte er rett foran Meg vil jeg bevare deg, og hvis du hele tiden ser til Meg vil Jeg holde deg oppe.

Store farer lurer

Rettferdighetens tjenere skal være vise. Deres liv skal samstemme med Mitt Ord, deres lepper skal forkynne det som er rett og det skal ikke være noe kompromiss hos dem.

Når en miks av sannhet og løgn kommer skal du vite at han ikke er av Meg.

Husk at forføreren først taler sannhet, og deretter løgn. Dette gjør de for å glatte over sine egne synder som de elsker. Derfor befaler Jeg deg å studere Skriftene nøye vedrørende forførende ånder, for dette er en av de store farer i disse siste dager.

Jeg vil at du skal være grunnfestet i Mitt Ord og ikke i menneskers fortreffelighet, slik at du blir stående når de andre faller fra. Jeg vil holde deg på rettferdighetens sti. Ta dere selv i vare og følg ikke etter de forførende ånder som allerede er virksomme.

Søk meg flittig når du hører noe du ikke finner belegg for i Skriftene, og Jeg formaner deg igjen, se ikke opp til mennesker, for det er nettopp på den måten at satan vil få tak i og ødelegge mange av Mine tjenere.

Sannhet i dypet av hjertet

Sannhetene som Jeg åpenbarer for deg må bli en del av deg. De må ikke bare bli en opplevelse, men en del av din natur. Er det ikke skrevet at Jeg vil ha sannhet i dypet av hjertet? Det er kun sannheten som er blitt en del av deg som vil holde deg oppe. Mange skal oppleve sannheten, men det hjelper dem ikke om ikke sannheten blir en del av dem.

Når mennesker ser på deg vil de ikke se en som bare taler flotte ord, men en som lever et liv som gjenspeiler Min sannhet. Mange skal falle bort fordi de ikke går på mine veier og ikke har latt Min sannhet bli en del av dem. Jeg viser deg disse ting for å forberede deg, og etter å ha gjort alt Jeg befaler deg , bli stående.

Frykt ikke for dagene som ligger foran, men frykt Meg, at du lever et liv som er til behag for Meg. I disse dager renser jeg Min kirke. Den skal være uten flekk og lyte. Jeg vil gjøre et verk blant Mine elskede som ikke er blitt gjort siden denne verden ble grunnlagt. Jeg har vist deg disse ting for at du skal søke Herren flittig av hele ditt hjerte, og være en av dem som vokter Min hjord.

Stanley Frodsham (1882-1969)

torsdag 14. mai 2009

Endens tid del 3

Trengselen

salm.18.15 I trengselen ropte jeg til Herren, han svarte og førte meg ut i åpent land. Når Herren er med meg, frykter jeg ikke. Hva kan da mennesker gjøre meg?

Trengsel smak på ordet, og link det opp mot overstående skriftsted.
Slik jeg tenker rundt dette ordet så kan dette bety at man er bundet opp i en trengsel (å ha det trangt) man ikke kommer ut av, å følge strømmen er behagelig , men å gå imot stømmen er ubehagelig og arbeidsomt..spesielt om alle går imot deg og ingen støtter deg..

Salmisten linket trengselen oppmot å ha det trangt, og han ropte og herren førte ham ut i åpnet land, videre sier han jeg frykter ikke mennekser, for herren er med meg..

Grunnen til jeg ønsker en litt annen tanke rundt dette ordet er at trengsel ikke er noe nytt, men ett gammelt fenomen som er knyttet opp mot å ikke få uttrykke Guds mening, dvs. uten konsekvenser..

Politisk korrekt sier vi idag om det som er stuerent å mene, ennå har vi en viss frihet å uttrykke Guds sannhet, men i de siste dager skal det komme en spesiell trengsel som skal ligne på trengslene som var før syndefloden og rett før Sodoma og Gomorras utslettelse..

Antikristens ånd har vært virksom over mangfoldige år nå, og man merker at Guds ransakende budskap ikke har den autoritet som det rettmessig skal ha, dette skal øke i gigantiske proporsjoner i endens tid, det som før var umoral skal roses som rett og riktig alt i kjærlighetens navn..

Jeg har i de forrige delene brukt Noah og Lot som eksempler på hvordan endens tid skal være, og vil også bruke dette eksemplet her..

2.pet.2.6
og la byene Sodoma og Gomorra i aske og fordømte dem til undergang, og dermed har satt dem til et forbillede på de ugudelige i fremtiden, og fridde ut den rettferdige Lot, som plagedes ved de ugudeliges skamløse ferd - for den rettferdige som bodde blandt dem, led dag for dag pine i sin rettferdige sjel ved de lovløse gjerninger han så og hørte - så sant vet Herren å utfri de gudfryktige av fristelser, men å holde de urettferdige i varetekt med straff til dommens dag, aller mest dem som går efter kjød i uren lyst og forakter herredømme. De selvgode vågehalser! De skjelver ikke for å spotte de høie makter..

Dette skriftsted viser flere sannheter som er verd å tenke på..

1. Sodoma og gomorra ble dømt til undergang pga. livsførselen til de som bodde der..
2. Dette er ett bilde på den dom som engang skal ramme ugudelige i fremtiden..
3. Dette er et advarende eksempel på hva som venter de ugudelige som følger i den lovløses fotspor.
4. Den rettferdige utfrir han slik at dommen ikke rammer ham...

Trengselen for Lot var så kraftig at han pintes dag og natt over menneksenes ulydighet, alt han sa , gikk for døve ører, ett slikt press kan være ufattelig stressende for ett menneske..
Tenk ett samfunn uten respekt for øvrigheter uten respekt for annet en sin egen syndige frihet..
Ikke tenker de andres beste,men å tilfredstille sine egne behov og lyster, slik fremstod Sodoma og Gomorra, men det største rama var mot deres seksuelle adferd...

Peter bruker sterke ord for å beskrive disse
"aller mest dem som går efter kjød i uren lyst og forakter herredømme. De selvgode vågehalser! De skjelver ikke for å spotte de høie makter..en nyere oversettelse sier dette.. først og fremst dem som følger sitt urene, sanselige begjær og forakter den myndighet som er over dem.

Hvordan stemmer det med dagens situasjon?
Urene lyster , hor, ekteskapsbrudd, homofil adferd , dette er synder som idag er lovfelt som rettigheter...
Det regnes som en rettighet å leve ut sine lyster..ikke ulikt slik menneksene regnet det som en rett å misbruke de engler som kom inn som gjester i Lot's hus i Sodoma..

1.mos.19.4
Men før de hadde lagt seg, kom byens folk, mennene i Sodoma, unge og gamle, hver eneste mann, og omringet huset. De ropte på Lot og sa til ham: «Hvor er de mennene som kom til deg i natt? La dem komme ut til oss, så vi kan få vår vilje med dem!» Lot gikk da ut i døren til dem, stengte den etter seg 7 og sa: «Kjære brødre, gjør ikke en slik ugjerning! 8 Jeg har jo to døtre som ingen mann har vært nær. La meg sende dem ut til dere, så dere kan gjøre med dem som dere lyster. Men disse mennene må dere ikke gjøre noe, siden de har funnet ly under mitt tak!» 9 Men de ropte: «Vekk med deg! Her kommer denne fremmedkaren og vil bo hos oss,» sa de, «og så vil han opptre som dommer! Nå vil vi bære oss verre at med deg enn med dem.» Så trengte de seg voldsomt inn på mannen, på Lot. De stormet mot døren for å bryte den sund. 10 Da strakte mennene hånden ut, tok Lot inn til seg i huset og stengte døren. Så forvirret de synet på mennene utenfor døren, både på små og store; hvor mye de strevde, fant de ikke døren.

Dette skiftsted viser klart at de så sin umoralske adferd som en rettighet, en så sterk rettighet at også de styrende i byen var med på det, for som skrifstedet sa alle menn i byen unge som gamle var med på udåden.
Lot prøvde å si at slik oppførsel mot fremmede ikke sømmet seg og fikk ett svar, hvem er du? Du har ingen rett å dømme oss..(du mørkemann)

Hvordan stemmer dette med dagens mennesker, når umoralsk adferd blir pekt på?
Hvem har satt deg til dommer over oss? Du dømmer oss du har ingen rett til det, du har ikke rett å påpeke vår adferd..vi har frihet til å leve slik vi selv ønsker..
Vi har rett til å leve slik det passer oss Gud har forsonet seg med all synd...kjente ord?

Og forakten for den som peker på umoralen er den så mye mindre enn da Lot prøvde å snakke til innbyggerne i sodoma?
Enda er det litt skam i menneskene men den minker svært fort i våre dager.

mark.13.21
Om noen da sier til dere: 'Se, her er Messias!' eller: 'Se, der er han!' – så tro det ikke! For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre tegn og under for om mulig å føre de utvalgte vill. Vær på vakt! Jeg har sagt dere alt på forhånd.

I dette skriftstedet ser man klart at trengselen er knyttet opp mot villfarelsen og umoralen dette fører med seg, spesielt vanskelig vil dette bli for de som elsker herrens bud, for synden skal florere og alminneliggjøres og mennesker vil ikke høre på det som har med ranskende tale å gjøre og de rettferdige vil om de har samme ånd som Lot pines dag og natt over denne ufattelige umoral..

Samtidig fremstår det åndelige mennekser som er prektige å se til, men som har usedvanlig dårlige hjertefrukter..disse skal forføre mange gjennom store tegn og under...
Den vanskeligste tiden blir når DHÅ blir tatt bort og lovsløsheten ånd tar bolig i menneskene, bare de få som har navnene innskrevet i livets bok skal se bedraget..
I denne tid blir det lite hjelp for den rettferdige..verken fra rettsvesen eller øvrighet, for lovløsheten rår..

åp.13.8 Og alle som bor på jorden, skal tilbe dyret, hver den som fra verdens grunnvoll ble lagt, ikke har fått sitt navn skrevet i livets bok hos Lammet som ble slaktet. 9 Den som har ører, hør! Den som skal i fangenskap, må gå i fangenskap. Den som skal drepes med sverd, må dø for sverd. Her gjelder det at de hellige har utholdenhet og tro.

Men når skal de ugudelige få sine trengsler?
De skal få sine de også, men ikke før de rettferdiges trengseltid er over, og herren har hentet sin brud, for hva sier verset videre...

mark .13 .25
Men i de dager, etter denne trengselstiden, skal solen bli formørket og månen miste sitt lys. Stjernene skal falle fra himmelen, og himmelrommets krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyene med stor makt og herlighet. Han skal sende ut englene og samle sine utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra jordens ytterste grense til himmelens ytterste grense.

Her ser man klart at de plager som skal ramme de ugudelige kommer etter at de rettferdige er utfridd, slik Noah ble utfridd før flommen og Lot og hans familie før ilden tok Sodoma..

Så de plager som står i åpenbaringen kan ikke henspeile til de rettferdige, men på de ugudelige etter at trenseltiden er over..det vil jeg forøvrig ikke bruke tid på i denne tråd..

neste del kommer til å omhandle oppykkelsen